Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για τη Δυτική Αχαΐα


 
ΤΖΑΜΠΑ   ΜΑΓΚΑΣ


   Όλοι μας παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες ημέρες τον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό να έχει παντού φωτογραφίες του κου Παναγιωτόπουλου και πηχυαίους τίτλους περί της δήθεν παραίτησης του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Οι συμπολίτες μας, άλλοι έντρομοι, άλλοι χαρούμενοι, άλλοι απογοητευμένοι, άλλοι με ανάμεικτα συναισθήματα έσπευδαν να επιβεβαιώσουν την «είδηση» που διαδόθηκε αστραπιαία σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου μας. Σήμερα όλοι ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα γι΄ αυτό δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στο γεγονός.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά ο κος Δήμαρχος  μας επιβεβαιώνει. Για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι ο μόνος τομέας που τον ενδιαφέρει να εργαστεί είναι ο τομέας της επικοινωνίας.
Όμως κύριε Δήμαρχε ούτε τα σκουπίδια μαζεύονται με επικοινωνία, ούτε οι βλάβες αποκαθίστανται με επικοινωνία, ούτε οι δρόμοι, ούτε τα γεφύρια.
Ξεχάσατε πολύ γρήγορα τις πανηγυρικές σας δηλώσεις στην αρχή της θητείας σας που συνοδεύονταν και από χειροκροτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα,» «θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα εκ των ενόντων» και άλλα ωραία και μεγάλα λόγια. Όλα αυτά έμειναν μόνο λόγια όπως άλλωστε μας έχετε συνηθίσει.
Μάλιστα όταν ο επικεφαλής μας κος Ραυτακόπουλος σας είπε ότι είμαστε διατεθειμένοι να σας στηρίξουμε και να σας βοηθήσουμε στις δυσκολίες που έρχονται για το καλό του Δήμου μας εσείς δώσατε εκείνη την αλήστου μνήμης απάντηση «Γιατί εμείς είμαστε ανάπηροι να τα καταφέρουμε μόνοι μας;»  
Εμπρός λοιπόν, εδώ είναι τα δύσκολα μπροστά μας. Ο λαός της Δυτικής Αχαΐας εσάς έδωσε τη θέση της Δημοτικής Αρχής και εμάς της Αντιπολίτευσης. Κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να λακίσει τη δύσκολη στιγμή.
Μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τους συνδημότες μας και να τους πείτε ότι αυτή είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας και έτσι θα πορευτούμε; Όχι κύριε Δήμαρχε δεν μπορείτε. Δεν πείθετε κανέναν πως κάνατε ότι μπορούσατε αφού ακόμα και σήμερα συνεχίζετε την ίδια πολιτική, μόλις προχθές αναρτήθηκε στη διαύγεια απόφασή σας με ΑΔΑ Β4Γ2Ω9Ν-ΙΞΧ με την οποία αναθέτετε άλλες 25.000,00 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεν πείθετε κανέναν αφού και εσείς είστε κομμάτι του πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τη Χώρα και τους Δήμους. Ο Δήμος εισπράττει χρήματα. Το 2011 εισπράξατε 1.700.000,00€ από τη ΔΕΗ, 250.000,00€ μόνο από τις κλήσεις της τροχαίας, εισπράξατε, από νερά, από αποχέτευση, από παραλίες, από πλατείες, από καντίνες, από μοτερόσπιτα, τέλη από ξενοδοχεία… Ας κάνετε μια ιεράρχηση των αναγκών του Δήμου και τότε θα υπάρξουν χρήματα για την καθημερινότητα των κατοίκων. Για παράδειγμα ας σταματήσουν να πηγαίνουν στις εκκλησίες αιρετοί με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και  υπάλληλοι να τα παρκάρουν απογευματινές ώρες στα σπίτια τους και θα περισσέψουν καύσιμα για τα απορριμματοφόρα. Κύριε Δήμαρχε δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν ότι για την οικονομική κατάσταση του Δήμου φταίει μόνο το κράτος.        

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money