Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πάτρα: Το ΣΔΟΕ ψάχνει Δήμο της Αχαϊας και πρατηριούχο για λαθρεμπόριο καυσίμων


Καταγγελίες για αλχημείες με εικονικές ποσότητες λίτρων που έβαζαν στα αυτοκίνητα


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Ραντεβού με το ΣΔΟΕ κλείνουν οι υπεύθυνοι Καλλικρατικού Δήμου της Αχαϊας και ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής, για υπόθεση που αγγίζει τα όρια της λαθρεμπορίας καυσίμων.
Το θέμα έχει ήδη φτάσει στα υψηλά κλιμάκια και αφορά στη διερεύνηση υπόθεσης την οποία εμπλέκονται αιρετοί αλλά και υπάλληλοι του Καλλικρατικού Δήμου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη προμηθευτή καυσίμων, έκαναν  διάφορες αλχημείες ως προς τις ποσότητες καυσίμων που υπέγραφαν ότι έβαζαν στα οχήματα- σε σχέση με την πραγματική ποσότητα - κάθε φορά που τα αυτοκίνητα  του Δήμου πήγαιναν για εφοδιασμό.
Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στους διαδρόμους των ελεγκτικών μηχανισμών, το θέμα ξεκίνησε από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος ΟΤΑ δεν μπόρεσε με νόμιμες διαδικασίες να περάσει από τον επίτροπο την έγκριση τιμολογίων προμήθειας καυσίμων από πρατηριούχο στον οποίο ανέθεσε την  εργολαβία, χωρίς να έχουν γίνει οι απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες.
Προκειμένου να καλυφθεί το ποσό που όφειλε ο Δήμος από την προμήθεια αυτών των καυσίμων που δεν μπορούσε να πληρώσει - η αξία ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - αιρετοί  φέρονται να ήρθαν σε συμφωνία με τον προμηθευτή, σύμφωνα με την οποία σε κάθε αυτοκίνητο που πήγαινε για εφοδιασμό, ενώ θα εμφάνιζε πως γέμισε το ρεζερβουάρ στην πραγματικότητα η  ποσότητα που έβαζε θα ήταν η μισή.
Αυτή η διαδικασία θα συνεχιζόταν – και ενδεχομένως να συνεχίζεται έως και σήμερα – έως ότου συμπληρωθούν τα λίτρα και η αξία των λίτρων που είχε προμηθευτεί ο Δήμος και τα οποία ήταν αδύνατο να πληρώσει αφού δεν ήταν νόμιμα τα εντάλματα.
Να σημειωθεί πως στην υπόθεση θεωρείται δεδομένη και η συμμετοχή υπαλλήλων του υπό εξέταση Δήμου,  τόσο σε επίπεδο διοικητικών υπηρεσιών όσο και οδηγών που πήγαιναν τα οχήματα για εφοδιασμό και οι οποίοι άλλες ποσότητες έβαζαν στο ρεζερβουάρ και για άλλες υπέγραφαν.
ΠΗΓΗ: PATRASTIMES.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money