Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΜΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 20/09/2012,ομόφωνα απεφάσισε να συμμετέχει ο σύλλογός  στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα, τη Τετάρτη 26/09/2012, με το κλείσιμο των καταστημάτων.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «το επιχείρημα του κ. Πρωθυπουργού πως «είναι τα τελευταία μέτρα που θα μας βγάλουν από την κρίση», το έχεις ακούσει αρκετές φορές και θα είσαι αφελής για να το πιστέψεις ξανά. Δυόμιση χρόνια τώρα μας «έσωσαν» πολλές φορές. Ξανά  μας εκβιάζουν και μας λένε ψέματα πως τάχα διαπραγματεύονται, αφού ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα που ήδη έχουν αποφασίσει! Τα νέα μέτρα των 14 δις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι η θανατηφόρα δόση δηλητηρίου για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Φτάνει η απάθεια και η μοιρολατρία. Με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής δεν πρόκειται να γλιτώσει πλέον κανείς.
Τα μαγαζιά μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η υπερχρέωση των μικρών εμπόρων λόγω της αύξησης των εξόδων και της μείωσης του τζίρου οδηγεί σε ομηρία από τις τράπεζες. Κόβουν μισθούς και συντάξεις και τα χαράτσια έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ανεργία διώχνει τους νέους από τη χώρα. Οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. και είναι χωρίς θεωρημένα  βιβλιάρια υγείας. Τα νοσοκομεία διαλύονται και όσοι έχουν ανάγκη για φάρμακα είναι υποχρεωμένοι πλέον να τα αγοράζουν. Σε λίγο έρχεται χειμώνας και δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο θέρμανσης. Η ανθρωπιστική κρίση γιγαντώνεται κάθε μέρα. Ήδη  και στην πόλη μας υπάρχουν συνάνθρωποι μας που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Η ακρίβεια καλπάζει, τα καρτέλ οργιάζουν και οι τοκογλύφοι ζητούν κι άλλες μειώσεις μισθών! Τα πάντα ξεπουλιούνται στο τόπο, σε τιμή ευκαιρίας. Χάρισαν την Αγροτική και ετοιμάζονται να χαρίσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον ΟΠΑΠ. Ο εθνικός μας πλούτος γίνεται λεία των δανειστών!
΄Η  θα  γίνεις  άνεργος και εσύ, επαίτης και  εξαθλιωμένος, χωρίς δικαιώματα ή όλοι μαζί  ενωμένοι, θα ανατρέψουμε  την πολιτική τους και τα μνημόνια τους, που μας οδηγούν στη κόλαση και τον αφανισμό.
Αγωνιζόμαστε για  την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να φύγουν τα μνημόνια και η τρόικα. Για «κούρεμα» των δανείων, ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και στις μικρές επιχειρήσεις, δίκαιο απλό δημοκρατικό φορολογικό σύστημα, αξιοπρεπή σύνταξη, πάταξη του παραεμπορίου, ενάντια στην επέκταση των πολυκαταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09/2012  ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
Συγκέντρωση 9:30 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας
Και από εκεί με λεωφορείο του συλλόγου θα μεταβούμε στη Πάτρα στην  Πλ. Γεωργίου (Γραφεία Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας) στη συγκέντρωση των Εμπόρων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money