Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Θάνος Καρπης για το Αυτοκινητοδρόμιο


Απο tweet του Νίκου Νικολόπουλου μάθαμε ότι τα νέα για το αυτοκινητοδρόμιο είναι καλά και θα ασχοληθεί το κοινοβούλιο με το θέμα την επόμενη εβδομάδα, μετά την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού.

"Κύριε Υπουργέ

Ένα από τα παλαιότερα αιτήματα των φορέων και των πολιτών της Αχαΐας είναι η κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου (πίστα αγώνων αυτοκινήτων – μοτοσυκλετών) στη Χαλανδρίτσα του Δ. Ερυμάνθου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που με την κατασκευή του θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και συνολικά της Αχαΐας.

Μετά από προσπάθειες ετών για την απόκτηση της απαραίτητης έκτασης, τη σύνταξη των προβλεπόμενων μελετών και την εξασφάλιση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων ο πλήρης και ολοκληρωμένος φάκελος του έργου υπεβλήθη στην αρμόδια γνωμοδοτική Επιτροπή η οποία αποφάσισε ομόφωνα την ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο και στην αντίστοιχη χρηματοδότηση του έργου.

Από τον Μάρτιο του 2011 που ολοκληρώθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή οι σχετικές διαδικασίες βρισκόμαστε εν αναμονή της επικύρωσης της απόφασης από την Ελληνική Βουλή.

Επί δέκα οκτώ μήνες ένας Νομός ολόκληρος αναμένει την πολυπόθητη επικύρωση, η οποία παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων Κυβερνητικών Παραγόντων για άμεση εισαγωγή και ψήφιση από τη Βουλή, ακόμη δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ τα τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες ότι Κυβερνητικοί Παράγοντες ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της κατασκευής του σε άλλες περιοχές της χώρας.

Προφανώς και έχει δικαίωμα η κάθε περιοχή να οραματίζεται και να σχεδιάζει τους δικούς της αναπτυξιακούς στόχους και προοπτικές. Αυτό όμως δεν είναι επιτρεπτό και αποδεκτό να γίνεται εις βάρος άλλων περιοχών όπως η Αχαΐα, πολύ περισσότερο όταν αυτές οι ενέργειες συμπίπτουν με μια αδικαιολόγητη και ανεξήγητη καθυστέρηση η οποία δημιουργεί υπόνοιες για σκοπιμότητα.

Ιδιαίτερα αυτή τη κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο που το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, είναι ανεπίτρεπτο να παρατηρούνται τέτοια εμπόδια που αποθαρρύνουν του ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν σε παρόμοιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Σε ότι αφορά την Αχαΐα είναι γνωστό ότι βιώνει πολύ περισσότερο από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας τις επιπτώσεις της Οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας.

Η περιοχή δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί, ότι προσπάθειες δεκαετιών για την ωρίμανση του έργου, να θυσιαστούν στο βωμό του Αθηνοκεντρικού Κράτους που οδήγησε τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Θα πρέπει επιτέλους οι προεκλογικές διακηρύξεις όλων των πολιτικών κομμάτων και ιδιαίτερα εκείνων που απαρτίζουν την σημερινή Κυβέρνηση για Αποκέντρωση και Περιφερειακή ανάπτυξη να γίνουν – έστω και τώρα – πράξη.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση και ειδικότερα τα αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης να φέρει άμεσα και δίχως άλλη καθυστέρηση προς επικύρωση και ψήφιση από τη Βουλή την απόφαση για την ένταξη του Αυτοκινητοδρομίου στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

ΘΑΝΟΣ ΚΑΡΠΗΣ"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money