Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες 4 κλούβες της ελ.ας με 3 διμοιρίες, των ματ,ανδρών με πολιτικά της Ασφαλείας, και περιπολικά οχήματα, ενήργησαν σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στο συνοικισμό Τσιγγάνικα της Κάτω Αχαίας.
Παρουσία εισαγγελέως έγιναν κατ οίκον έρευνες για τον εντοπισμό φυγοποίνων ατόμων, καθώς και για τυχόν όπλα η διάφορα είδη ουσιών σαν συμπληρωματική έρευνα της κύριας επιχείρησης.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε σε  επικουρία της Οικονομικής Αστυνομίας η οποία επέδραμε στα Τσιγγάνικα ζητώντας την συνδρομή διωκτικών αρχών και Εισαγγελέα, αξιοποιώντας πληροφορίες για λαθραία εμπορεύματα και μαιμού προιόντα απομιμήσεις γνωστών εταιριών ρουχισμού και υποδημάτων.
Περιπολικά απέκλεισαν τις εισόδους του συνοικισμού, ακολούθησαν οι κατ οίκον έρευνες, και οι έρευνες σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους. Παράλληλα έγινε προσαγωγή δεκάδων ατόμων στο Α.Τ Κάτω Αχαίας ώστε γίνουν συλλήψεις, να σχηματιστούν δικογραφίες, και να γίνουν εξακριβώσεις για το άν διώκονται ή τυγχάνουν σεσημασμένοι οι προσαχθέντες.
Μετά πάσας βεβαιότητος έχουν ήδη γίνει 2 συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα και η διαδικασία συνεχίζεται.
Οι Αστυνομικοί και οι οικονομικοί ελεγκτες συνάντησαν σφοδρές αντιδράσεις και παραλίγο να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια. Ιδιαίτερη αντίδραση προέβαλλαν οι γυναίκες των οικογενειών των τσιγγάνων που προσήχθησαν στο τμήμα.
Η άμεση δυναμική αντίδραση των Αστυνομικών, αποσόβησε το κίνδυνο και η διαδικασία συνεχίστηκε σχεδόν ομαλά.
Την ίδια στιγμή παρόμοια επιχείρηση γινόταν στην Αθήνα σε αποθήκες χονδρεμπόρων Αθιγγάνων.
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΙΆΦΟΡΑ ΠΕΡΊ ΤΟΥ ΕΊΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΆΤΩΝ ΠΛΉΝ ΌΜΩΣ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ ΦΗΜΏΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΙς ΕΠΊΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ.
Εκείνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι μετά απο δεκαετίες ανοχής απο τις πάση φύσης διωκτικές αρχές, χρειάστηκε η τρόικα, το ΔΝΤ και η οικονομική κατοχή της χώρας ώστε να κάνουν την δουλειά τους.
Και αφορμή από ότι καταλαβαίνουμε είναι τα διαφυγόντα κέρδη των εταιριών απο τις<<μαιμούδες>> καθώς και η μη καταβολή δασμών.
Η σημερινή επιχείρηση αποτελεί   μία ύβρη προς όλους στον Νομό Αχαίας οι οποίοι εισέπρατταν παχυλότατους μισθούς χωρίς ποτέ να τους δικαιολογήσουν.Εξάλλου πολλά φημολογούνται εδώ και χρόνια για τις πολύ καλές σχέσεις ορισμένων στο συνοικισμό με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αχαίας.
Αναμένουμε κάποια στιγμή και στα Σαγέικα παρόμοιας κλίμακας επιχείρηση, μήπως και ανακοπεί το κύμα εγκληματικότηας που μαστίζει την Δυτική Αχαία.
Πολλά συγχαρητήρια στους σχεδιαστές της επιχείρησης οι οποίοι όπως μάθαμε είχαν λάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα εμπιστευτικότητας διασφαλίζοντας την εχεμύθεια και σφραγίζοντας τις διαρροές.
Μάθαμε ότι ελάχιστοι στον Νομό Αχαίας ήξεραν για την επιχείρηση, και ειδικά για το μέρος που θα λάμβανε χώρα.
Αυτή την φορά υπήρξαν στεγανά.




Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money