Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την διαδικασία αποφάσισα να συμμετέχω, θέτοντας υποψηφιότητα.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν κρύβεται τίποτα πίσω από την υποψηφιότητα μου.
Μοναδικό μου κίνητρο, είναι η παρουσία μου επί 38 συνεχή χρόνια στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τo συσσωρευμένο απόθεμα εμπειριών και γνώσεων που διαθέτω για την δομή και την λειτουργία του κόμματος και βέβαια, η πεποίθησή μου πως αυτή η μεγάλη παράταξη οφείλει να εκσυγχρονιστεί σε βάθος, να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της στη κοινωνία και παράλληλα, να λειτουργεί με σαφείς κανόνες και αποτελεσματικά όργανα.
Για την ακρίβεια, οραματίζομαι τη Νέα Δημοκρατία ως ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, όπως όλα τα λαϊκά κόμματα της Ευρώπης.
Οραματίζομαι: Ένα κόμμα ανοιχτό σε όλη την Ελλάδα, ανάχωμα, φωνή και εκφραστή της λαϊκής συνείδησης.
Ένα κόμμα λειτουργικό, ζωντανό, ακόμα πιο δραστήριο.
Ένα κόμμα που δεν θα απολογείται απλώς έναντι της κυβερνητικής πολιτικής αλλά θα αντιπροτείνει και θα ζητά διορθωτικές κινήσεις.
Ένα κόμμα που θα συσπειρώνει  την βάση και θα είναι σε άμεση επαφή με το λαό
Εδώ και χρόνια, άλλωστε, έχω καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.
Το 2009 υπήρξα από τους πρωτεργάτες της ανάγκης να ανοίξουν οι πόρτες στη κοινωνία και ο νέος Αρχηγός να αναδειχτεί από την πλατιά λαϊκή βάση.
Η λογική αυτή επικράτησε και στο Συνέδριο που έγινε τότε, πριν την εκλογή του Αρχηγού, είχα επίσης τονίσει την ανάγκη για πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες σε όλες τις θέσεις ευθύνης του κόμματος.
Και ως παράδειγμα μόνο αναφέρω ότι προσωπική μου άποψη είναι πως και ο Γραμματέας, πρέπει να εκλέγεται πλέον από το Συνέδριο του κόμματος.

Μάλιστα, εφόσον ισχύσει κάτι τέτοιο και καθώς η ΝΔ οδεύει προς το επόμενο Συνέδριο της, σε έναν περίπου χρόνο, δηλώνω πως εφόσον εκλεγώ τώρα, θα παραιτηθώ για να εκλέξει το Συνέδριο τον επόμενο Γραμματέα του κόμματος.
Η ΝΔ, από την ιδρυτική της διακήρυξη στηρίζεται σε διαχρονικές και αθάνατες ιδέες. Οφείλει, ωστόσο να περιβληθεί με την «πανοπλία» ενός κόμματος του 21ου αιώνα, το οποίο θα πάρει οριστικό και αμετάκλητο διαζύγιο από την καταδικασμένη στον λαό έννοια της «κομματοκρατίας» και της κυριαρχίας των «ολίγων» της εκάστοτε ηγετικής πυραμίδας.
Οφείλει να αναζωογονήσει και να αναδομήσει τις περιφερειακές της οργανώσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στηρίζει την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών, οφείλει να αποκτήσει ένα ουσιαστικό μητρώο μελών με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα, οφείλει να επενδύσει στην εποχή του διαδικτύου.
Στη σημερινή εποχή, η προσπάθεια για μία «e-Νέα Δημοκρατία» δεν είναι απλή θεωρία. Είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να γίνει, εισάγοντας στο κόμμα νέο «αέρα» και ένα πολύ δυναμικό κομμάτι της νεολαίας μας.
Τέλος, η Νέα Δημοκρατία, ειδικά σήμερα, οφείλει να προσδιορίσει επακριβώς την σχέση μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης.
Άποψή μου είναι πως το κόμμα, όταν είναι στη κυβέρνηση, θα πρέπει να λειτουργεί ακόμα πιο δραστήρια, διατηρώντας την δική του αυτοδυναμία και το δικαίωμα έκφρασης άποψης, αφού αυτό εκφράζει την φωνή της βάσης, την οποία και πρέπει να μεταφέρει προς τη κυβέρνηση.
Οι κομματικοί τομείς ευθύνης θα πρέπει να λειτουργούν με τις μηχανές στο φουλ. Σε κάθε περίπτωση, η «φωνή» του κόμματος συνιστά για μένα «φωνή» της λαϊκής βάσης και κατά συνέπεια, ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής που ασκείται μέσα στο κόμμα ή και μέσα στην κυβέρνηση, όταν το κόμμα είναι στην εξουσία.
Κατά συνέπεια, κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορεί να χαράσσει πολιτική ερήμην της βάσης, αλλά επειδή κάθε κυβερνητικό στέλεχος έρχεται «πρόσωπο με πρόσωπο» με την αλήθεια και τις ανάγκες της χώρας, οφείλει να τροφοδοτεί αυτή την αλήθεια στην βάση, συνδιαμορφώνοντας την ακολουθούμενη πολιτική.
Εάν προτιμήσουμε ένα κόμμα «ελέγξιμο» ως προς την ηγετική του φόρμα και λειτουργία θα υποστούμε ότι και το ΠΑΣΟΚ. Το δίδαγμα ΠΑΣΟΚ είναι πολύ νωπό και κραυγαλέο.
Μάλιστα, καθώς όπως ανέφερα, σε έναν περίπου χρόνο οδηγούμαστε στο επόμενο Συνέδριο, προτείνω την εκκίνηση των προσυνεδριακών διαδικασιών από τώρα.
Θα μπορούσαν να προγραμματιστούν έξι, θεματικές προσυνεδριακές συνδιασκέψεις.
Η πρώτη μάλιστα, θα μπορούσε να αφορά την αποτύπωση της κατάστασης στην χώρα, με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η νέα κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, και την αντιμετώπισή της, με επιβεβαίωση ή επαναπροσδιορισμό των στόχων και των αποφάσεων που είχαν αποφασιστεί κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.
Με την υποψηφιότητα μου αυτή θέλω να δηλώσω ένα βροντερό παρόν ΕΔΩ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ στην κοινή προσπάθεια της ανασύνταξης των κεντροδεξιών κομμάτων.
Για ένα κόμμα που θα είναι υποστηρικτής στον αγώνα για τις ιστορικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.
 Για ένα κόμμα που θα  αποτελεί ασπίδα της κυβέρνησης στον τίμιο αγώνα αλλά και όπλο του λαού για τη δίκαια διεκδίκηση.

 Για ένα κόμμα που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση της βάσης στις μεγάλες τομές που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση και στη νέα εποχή.
Για ένα κόμμα φρουρό των αξιών της Νέας Δημοκρατίας και της τιμής των στελεχών της.
Για ένα κόμμα που θα διερμηνεύει στην εξουσία τις αγωνίες, τις δυσκολίες και τις ανάγκες της κοινωνίας, σε κλίμακα που θα αγγίζει μέχρι και το ταπεινότερο μέλος της.
Για ένα κόμμα που θα ηγηθεί του αγώνα για τέλος της παραμυθίας από την οποία λυπαίνεται ο ακροδεξιός και ακροαριστερός λαϊκισμός
Για ένα κόμμα ανόθευτο από την εξουσιαστική και πριγκιπική αλαζονεία που υπέσκαψε και σώριασε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου.
Για ένα κόμμα που θα πολεμήσει για την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία.
ΕΔΩ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
Καταλήγω δηλώνοντας πως η υποψηφιότητά μου, κινούμενη στο πνεύμα της ανάγκης για αληθινές και ακηδεμόνευτες εσωκομματικές διαδικασίες, στοχεύει στην δημιουργία μιας νέας δομής που θα καταστήσει τη ΝΔ ισχυρή και ανεπηρέαστη από την όποια «φθορά» της προκαλεί η οποιαδήποτε κυβερνητική εποχή της.
Ειδικά τώρα, που όλοι ξέρουμε την ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης,  η Νέα Δημοκρατία έχει ως μόνη της επιλογή την ανανέωση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την απομάκρυνσή της από τις παλιές λογικές της «υποταγής» του κόμματος στις κυβερνητικές ανάγκες.
Είμαι βέβαιος πως μόνο με αυτό τον τρόπο, η Νέα Δημοκρατία θα αναβαπτιστεί, αλλά και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της κυβέρνησης.
Θέτω την υποψηφιότητά μου ως Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στην κρίση της κοινωνίας, των μελών του κόμματος, της βάσης της παράταξης και των  συμπολεμιστών μου.
Υ.Γ.: Τον τελευταίο καιρό δέχομαι από μερίδα του τύπου αήθεις επιθέσεις, με μία σαφή πολιτική στόχευση.
Με κατάπτυστα δημοσιεύματα επιχειρείται παραπλάνηση των πολιτών και αποπροσανατολίζεται η συζήτηση έτσι ώστε να μη γίνεται λόγος για τις σαφείς πολιτικές μου θέσεις, στις οποίες παραμένω ακλόνητος και οι οποίες με οδήγησαν στη λήψη σημαντικών και πρωτοφανών πολιτικών αποφάσεων αλλά δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις για ζητήματα που αφορούν την προσωπική και  οικογενειακή μου σφαίρα.
Για τους λόγους αυτούς, έχω ήδη δώσει εντολή στον δικηγόρο Πατρών Κωνσταντίνο Κρεμμύδα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, σήμερα δε κατατέθηκε έγκληση κατά της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ενώ θα ακολουθήσουν όλοι όσοι μετέχουν στο παιχνίδι συκοφάντησης και παραπληροφόρησης όπως η ιστοσελίδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money