Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΣΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΔΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ

Μία απίστευτη ιστορία εξαπάτησης καταστηματάρχη  ήρθε στην  δημοσιότητα.
Ο παθών διατηρεί παραλιακό εξοχικό κατάστημα εστίασης σε γνωστή τοποθεσία της Δυτικής Αχαίας.
Άγνωστος υπέρ το δέον ευγενικός επικοινώνησε με το θύμα, συστηνόμενος ως εκπρόσωπος ταξιδιωτικού πρακτορείου, ζητώντας να μάθει την δαπάνη για την εστίαση 45 ατόμων του δήθεν γκρούπ τουριστών που θα επισκεπτόταν την περιοχή.
Υπέδειξε το μενού , για μεσημεριανό και βραδυνό φαγητό, το οποίο περιελάμβανε ότι πιο ακριβό και ποιοτικό έδεσμα διέθετε το κατάστημα μ ετην επισήμανση μάλιστα ότι πρόκειται για τετραήμερο παραμονή στην περιοχή  και ως εκ τούτου εστίαση.
Ο εστιάτορας υπολόγισε το ποσό, τον ενημέρωσε για το κόστος, το οποίο ανέρχετο σε 6.500 ευρώ και σε εκείνο το σημείο μπήκε μπροστά το σχέδιο των απατεώνων.<<Υπολόγισε και 200 ευρώ για τον οδηγό σαν χαρτζιλίκι>> είπε ο άγνωστος.
Ο μαγαζάτορας φυσικά υπήρξε επιφυλακτικός. Τότε ο άγνωστος άρχισε να του λέει για γνωστά πρόσωπα και πράγματα του τουριστικού κλάδου της περιοχής, δείχνοντας ενήμερος και το αποκορύφωμα: <<Αφού αμφιβάλλεις πάρε τηλέφωνο το τάδε ξενοδοχείο>>. Ο άνθρωπος πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι από το συγκεκριμένο γραφείο είχε γίνει κράτηση για 45 άτομα για τετραήμερο παραμονή, και μάλιστα τού είχαν στείλει και το πρόγραμμα του γκρούπ!! Ανέμενε δε την προκαταβολή την Δευτέρα!
Τότε πείστηκε χωρίς να φαντάζεται ότι ο ξενοδόχος είχε πέσει και αυτός θύμα εξαπάτησης, και αποτελούσε απλά ένα μέρος του σχεδίου πού είχαν εξυφάνει οι δράστες ώστε να πειστεί τι θύμα.
Τελικά απέστειλε 200 ευρώ μέσω του Κτέλ σε φάκελλο όπως του είχαν ζητήσει στην Αθήνα σε άτομο με πλαστά στοιχεία.
Επικοινώνησε για να ενημερώσει ότι στάλθηκαν τα χρήματα και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Το ποσό που του ζητήθηκε, από ότι πιστεύει ο ίδιος ήταν επίτηδες χαμηλό ώστε να μην προβεί σε περαιτέρω έρευνα για το γεγονός.
Συνιστάται προσοχή και επαγρύπνηση.Γέμισε ό τόπος απο επιτήδειους, οι οποίοι μεταχειρίζονται κάθε μέσο για την επίτευξη των σκοπών τους
Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money