Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ




«Η Εκκλησία, πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης για την ανάσχεση της φτώχιας και της ύφεσης»

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Υφυπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Η συνάντηση, που γίνεται σε συνέχεια της συζήτησης που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο ανδρών λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο, μεταξύ του κ. Νικολόπουλου, του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμου και του Πρωτοσύγκελου π. Γαβριήλ, θα έχει ως αντικείμενο την εξειδίκευση των δράσεων της Ελληνικής Εκκλησίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας, στην κατεύθυνση της ανακούφισης των απόρων και αστέγων πολιτών, αλλά και της καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων.

Κατά την διάρκειά της αναμένεται να συζητηθούν διάφορα προγράμματα που θα μπορούσαν να εκπονηθούν με Κοινοτικούς πόρους, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και η «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», ένας τομέας που δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, παρότι θα μπορούσε να προσφέρει τεράστια οφέλη, ανακουφίζοντας τις αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες και δίνοντας εργασία σε πολλούς άνεργους πολίτες.

«Στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, και μέσω αυτού στην Εκκλησία της Ελλάδος, η σημερινή κυβέρνηση βλέπει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην μεγάλη προσπάθεια ανάσχεσης της φτώχειας και της ύφεσης» τόνισε με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας την βεβαιότητά του ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένο διάγραμμα δράσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία που τόσα πολλά προσφέρει στην κοινωνία, να προσφέρει ακόμα περισσότερα με την βοήθεια της επίσημης ελληνικής Πολιτείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money