Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΤΑ-ΠΟΤΣΙ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ


Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ για το θάνατο της ιατρού Ρίτας Πότσι – Αρβανιτάκη, η οποία είχε εργαστεί για πολλά χρόνια έως τη συνταξιοδότηση της το 2009, ως ιατρός παθολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας ενώ είχε ασχοληθεί και με τα συνδικαλιστικά θέματα του ιατρικού κλάδου, θέτοντας υποψηφιότητα στην ΕΙΝΑ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος του οποίου υπήρξε στέλεχος και αγωνίστρια, «πέθανε χθες στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν η σ. Ρίτα Πότσι – Αρβανιτάκη. Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 10 το πρωί, στη γενέτειρά της στο χωριό Σόμα του Βεζούβιου της Νάπολι.
Η σ. Ρίτα γεννήθηκε το 1950. Υπήρξε στέλεχος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματις και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Πανιταλικής Ένωσης Γυναικών έως το 1979.
Τα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα δούλεψε δραστήρια στην Ιταλία βοηθώντας στον αντιδικτατορικό αγώνα του ελληνικού λαού.
Το 1980 ήρθε στην Ελλάδα και οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και δραστηριοποιήθηκε στους γυναικείους συλλόγους της Πάτρας, όπου διέμενε. Ήταν γιατρός και εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».
Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στον σύντροφό της Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ, στα παιδιά τους και σε όλη την οικογένειά της.»
Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στο σύντροφο και σύζυγό της Δημήτρη Αρβανιτάκη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα παιδιά της Αντύπα και Άννα – Πάολα και σε όλους τους συγγενείς της.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money