Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ,ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ.

fotiaΣτάχτη έγιναν τα πάντα γύρω από τη φημισμένη παραλία στο Γιαννισκάρι. Η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα αργά το βράδυ, προκάλεσε τεράστια καταστροφή χάρη στους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών.
 Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή 42 πυροσβέστες με 18 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και δύο αεροσκάφη.

Ο Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς- Κατυχίου, Γιώργος Αθανασόπουλος, πάντως καταγγέλλει ευθέως εμπρησμό στην περιοχή, ενώ υποψίες για «ανθρώπινο χέρι» έχουν και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είναι μέρος του βιοτόπου Στροφυλιάς- Κατυχίου που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή.

Φωτιά και στο Φαρραί

Χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στο Φαρραί του Δήμου Ερυμάνθου και συγκεκριμένα στη θέση Αγιος Κωνσταντίνος.  Εκεί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money