Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο πολιτευτής της ΝΔ καταγγέλλει ότι η περιοχή έμεινε εκτός προγράμματος απονιτροποίησης

«Η Κυβέρνηση πότισε "φαρμάκι αδιαφορίας" την Δυτική Αχαΐα»!

Ο πολιτευτής της ΝΔ καταγγέλλει ότι η περιοχή έμεινε εκτός προγράμματος απονιτροποίησης

«Η Κυβέρνηση πότισε "φαρμάκι αδιαφορίας" την Δυτική Αχαΐα»!  Ο πολιτευτής της ΝΔ καταγγέλλει ότι η περιοχή έμεινε εκτός προγράμματος απονιτροποίησης

Την οργή και την ένταση των φόβων, κατοίκων, επαγγελματιών και καλλιεργητών της Δυτικής Αχαΐας,  μεταφέρει σε νέα του δημόσια παρέμβαση ο Πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Ο πολιτευτής καταγγέλλει  "ελλιπή ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων του νομού, για τις απαραίτητες και κατεπείγουσες ενέργειες προστασίας της περιοχής του Κάμπου από την βαριά ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγροτική οικονομία αλλά και την τουριστική  υπόστασή της"
Και αυτό όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του παρά τα  σοκαριστικά στοιχεία τα οποία έφερε στο φως  της δημοσιότητας επιστημονική ομάδα και προκύπτει  απειλή καταστροφής, με απρόβλεπτες  παραμέτρους που τρομάζουν και οδηγούν σε πλήρη αφανισμό του εύφορου αυτού τόπου.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, θεωρεί την μη ένταξη της Δυτικής Αχαΐας στο "Πρόγραμμα Απονιτροποίησης" , ως "αποτέλεσμα κακής εκτίμησης των πραγμάτων και ανύπαρκτης πίεσης,πέραν κάποιων έγγραφων αιτημάτων του οικείου δήμου"- ενώ επισημαίνει πως "κατά κάποιον τρόπο κουκουλώθηκε περιέργως η έκθεση για τη ρύπανση με  επικίνδυνα νιτρώδη στοιχεία και βαρέα μέταλλα και μάλιστα σε μεγάλη έκταση του υδροφόρου ορίζοντα, με διαφαινόμενη μεγέθυνση  του προβλήματος αν δεν παρεμποδιστεί  το φαινόμενο"!
Παράλληλα επισημαίνει  πως  "υπάρχει ορατός πλέον ο κίνδυνος να δυσφημιστούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, να χαθούν από την αγορά ως "δήθεν ακατάλληλα" , ενώ και τουριστικά, κάποιοι θα προβάλλουν το γεγονός ως "ζημιογόνο για την υγεία" με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ξενοδοχειακές μονάδες και τους χώρους εστίασης, από την "απαγορευτική χρήση του πόσιμου νερού"!
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επαναφέρει ως παράδειγμα, το σάλο που προκάλεσε πανευρωπαϊκά το πρόσφατο  θέμα της μόλυνσης των μαναβικών και που μέσα σε μια εβδομάδα συμπαρέσυρε αδίκως αλλά επικίνδυνα και καταστροφικά την εξαγωγή της φράουλας από Ηλεία και Αχαία. Καταλήγοντας τονίζει ότι "το θέμα κρίνεται απολύτως σοβαρό για την δημόσια υγεία, αλλά κι εύκολο να ξεφύγει, βουλιάζοντας οικονομικά και παραγωγικά ολόκληρη την Δυτική  Αχαία".
Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, προσθέτει :
"Δυστυχώς  ο δήμος περιορίστηκε σε επιστολές και μάλιστα προς τον ασυγκίνητο Πρωθυπουργό και το θέμα τώρα βαλτώνει επικίνδυνα, παρότι για την εφαρμογή του προράμματος επελέγησαν άλλες περιοχές της Αχαΐας!  Επειδή πιθανά υποκρύπτεται και ενδοπασοκική  κόντρα στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου - όπως ερμηνεύεται και η δημόσια αντιπαράθεση με πρώην αιρετό της περιοχής -  απαιτείται εδώ και τώρα νέα  πολύπλευρη κινητοποίηση με επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς άλλη απώλεια χρόνου.Η Πολιτεία  οφείλει να ξυπνήσει , ειδάλλως όλη η Αχαία θα έχει δεχθεί ένα ακόμα σημαντικό χτύπημα στη ρίζα της τοπικής της οικονομίας"!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money