Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο κ. Τσούκαλης τονίζει τη σοβαρότατη ρύπανση που έχουν υποστεί τα εδάφη της Δυτικής Αχαΐας λόγω της αλόγιστης χρησιμοποίησης χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες

Τετάρτη 24 Αυγούστου, 2011 13:28:34

Ν. Τσούκαλης: Στη Βουλή η μείωση της νιτρορύπανσης στη Δυτική Αχαΐα

Συζητείται στην ολομέλεια της βουλής, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Ν. Τσούκαλης: Στη Βουλή η μείωση της νιτρορύπανσης στη Δυτική Αχαΐα Συζητείται στην ολομέλεια της βουλής, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Συζητείται την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 στην ολομέλεια της βουλής, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης για τη μείωση της νιτρορύπανσης στη Δυτική Αχαΐα. Ο βουλευτής με την ερώτησή του, ζητά την ένταξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας  στο πρόγραμμα "Μείωση της Νιτρορύπανσης Γεωργικής Προέλευσης".
Και αυτό διότι τα δημοτικά διαμερίσματα Λάππα, Απιδεώνα, Καγκαδίου, Μετοχίου, Αράξου, Λακκόπετρας, Λιμνοχωρίου, Ριόλου, Σαγέικων, Καρέικων, Φράγκα, Κρίνου, Μύρτου, Πέττα, Νιφορείκων, Καλαμακίου (Βίδοβας), και Πετροχωρίου  δεν έχουν ενταχθεί στις μετρήσεις των ευπρόσβλητων στη νιτρορύπανση περιοχών.
Ο κ. Τσούκαλης τονίζει τη σοβαρότατη ρύπανση που έχουν υποστεί τα εδάφη της Δυτικής Αχαΐας λόγω της αλόγιστης χρησιμοποίησης χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες, και ερωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εάν προτίθεται  να ενεργήσει  για την ένταξη και των ανωτέρω δημοτικών διαμερισμάτων στο Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-13, έτσι ώστε να προστατευθεί, να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί περισσότερο η Δυτική Αχαΐα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money