Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΜΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

lakko_3iΑίσθηση προκαλεί η επιστολή του μέλους της ΟΙΚΙΠΑ, Τάσου Γεωργαντά για την κατάσταση της ράμπας στην παραλία Γκρινίτσα στην Λακκόπετρα.

Η επιστολή:
«Είδα με χαρά την τοποθέτηση (έστω και αρχές Αυγούστου 2011), μιας ηλεκτρικής ράμπας αναπήρων στην παραλία Γκρινίτσα στην Λακκόπετρα. Ενας μηχανισμός που, όπως φαίνεται στης φωτογραφίες, βοηθά τους ανάπηρους συνανθρώπους μας να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια ένα θαλάσσιο μπάνιο. Είναι ηλεκτρική και μάλιστα αυτόνομη ενεργειακά καθώς ο ηλεκτρισμός που απαιτείται, προέρχεται από ένα φωτοβολταϊκό πάνελ. Υπάρχει δε πλαστικός διάδρομος για την πρόσβαση με αμαξίδιο δια μέσου της παραλίας στο μηχάνημα. Ρώτησα  και μου είπαν ότι είναι πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ, αλλά δεκαπέντε μέρες μετά την τοποθέτηση της...... ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!! 

lakko_1_Μιλάμε δε για ένα ακόμα μνημείο νεοελληνικής προχειρότητας.Διαβάστε τους λόγους.Ο κατασκευαστής του δεν σκέφτηκε ότι στο μηχάνημα αυτό εκτός από τους ανάπηρους θα προσεγγίζουν και παιδιά που κατά δεκάδες υπάρχουν και παίζουν στην παραλία. Υπάρχουν σημεία στην ράμπα που λειτουργούν σαν μαχαίρι, για κάποιον που θα βάλει το πόδι του κοντά σε αυτή. Υπήρξα μάρτυρας στον τραυματισμό ενός παιδιού (10 ετών περίπου) που κόπηκε στο πόδι και την αναστάτωση που έγινε για την μεταφορά του στο κοντινό κέντρο υγείας.Ο διάδρομος που ενώνει το μηχάνημα με τον δρόμο δεν έχει σταθεροποιηθεί στο έδαφος, αποτέλεσμα να δω (και αυτό) την τραγική προσπάθεια ενός αναπήρου με αμαξίδιο να προσπαθεί να υπερπηδήσει τον κυματισμό που έκανε ο διάδρομος μπροστά από της ρόδες του αμαξιδίου.Πλησίασα ποιο κοντά στο μηχάνημα και είδα την της  προχειρότητας!
lakko_2Στηρίγματα που θα έπρεπε να είναι ενωμένα με την ράμπα για να την στηρίζουν στο έδαφος, είναι στον αέρα! Το ηλεκτροφόρο καλώδιο σε εμφανή σημεία. Πόσο θα αντέξει άραγε στον καιρό και την παιδική περιέργεια;Τελικά, γιατί τοποθετήθηκε; Για να προσφέρει αξιοπρέπεια στους συνανθρώπους μας ή για να τους εμπαίξει;  Αισθάνθηκα ντροπή να βλέπω να μεταφέρεται ανάπηρος με τον παραδοσιακό τρόπο, υποβασταζόμενος από φίλους και συγγενείς, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΡΑΜΠΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ!

 Κάποιοι λοιπόν δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι από τέτοιες πρακτικές, έφτασε η χώρα μας στον πάτο. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που βάζουν το χέρι σε δημόσιο ταμείο χωρίς έλεγχο!

Τάσος Γεωργαντάς

Μέλος της ΟΙΚΙΠΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money