Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ο ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΝ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΤΧ

"Παραπλανητικό το δίλημμα για τις αλλαγές στο ΚΕΤΧ και τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου"

Δήλωσε ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχος ε.α. Γιώργος Καραμαλίκης

"Παραπλανητικό το δίλημμα για τις αλλαγές στο ΚΕΤΧ και τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου" Δήλωσε ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχος ε.α. Γιώργος Καραμαλίκης

Απαντώντας  σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά  με τις προγραμματιζόμενες αλλαγές  στην Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) της Πάτρας, ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχος ε.α. Γιώργος Καραμαλίκης, ανέφερε:  Η υλοποίηση  των αποφάσεων που έχουν δει  το φως της δημοσιότητας σχετικά  με τις αλλαγές σε δύο βασικές στρατιωτικές μονάδες της Αχαΐας, την Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και το ΚΕΤΧ, προκαλούν εύλογες ανησυχίες για την σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους.
Σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά, η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου υποβαθμίζεται σε Ναυτικό Σταθμό, με αποτέλεσμα μείωση του προσωπικού κατά περισσότερο από 90%. Θα απομείνουν, δηλαδή, περίπου 10 άτομα, τα οποία θα περιοριστούν προφανώς στην εκτέλεση τυπικών καθηκόντων. Επιπλέον, συζητάται η συστέγαση με την Στρατολογία, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω δυσλειτουργίες και σε ταλαιπωρία των πολιτών, αφού το κτήριο της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου δεν έχει σχεδιαστεί, ούτε επαρκεί για τέτοιου είδους λειτουργία.
Σοβαρή συρρίκνωση αναμένει και το ΚΕΤΧ, του οποίου το προσωπικό θα περιοριστεί κατά περίπου 95%, από 2.500 άτομα ετησίως που είναι σήμερα σε κάτω από 200, συνυπολογίζοντας μάλιστα και το προσωπικό που θα μεταφερθεί από την Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας, την γνωστή ΣΕΤΤΗΛ του Πύργου. Μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά ισοδυναμεί με κατάργηση και όχι με αναβάθμιση του ΚΕΤΧ.
Αναμφίβολα, η Εθνική Άμυνα της χώρας προέχει πάντοτε των προσωπικών και τοπικών συμφερόντων. Όμως, η εμπειρία έχει δείξει ότι το δίλημμα “μείωση αμυντικών δαπανών ή ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών” είναι παραπλανητικό. Εάν υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός, αντί για βιαστικές κινήσεις που στο τέλος κοστίζουν περισσότερο, μπορούμε να επιτύχουμε και τα δύο», τόνισε ο κ. Καραμαλίκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money