Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Δημος Ερυμανθου: Συνεδριασε η επιτροπη διαβουλευσης.( Σ. Δ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΜΑΙΩΝ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ 10 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 50)

Αισιόδοξη η δημοτική αρχή οτι θα εγκριθούν αρκετά έργα


Δήμος Ερυμάνθου: Συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης Αισιόδοξη η δημοτική αρχή οτι θα εγκριθούν αρκετά έργα

Συνεδρίασε  τη Πέμπτη το βράδυ (29-12-2011) υπό την  Προεδρία του Δημάρχου Ερυμάνθου  Θάνου Καρπή, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου. Όπως  είναι γνωστό με τον Καλλικράτη, ιδρύθηκε και λειτουργεί σε κάθε Δήμο Επιτροπή Διαβούλευσης, στην οποία  συμμετέχουν εκπρόσωποι των Τοπικών  Φορέων και Δημότες του Δήμου. Η Επιτροπή αυτή γνωμοδοτεί προς το Δ.Σ  για τα αναπτυξιακά Προγράμματα, τα ετήσια προγράμματα Δράσης και Τεχνικό, καθώς και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι έχει ολοκληρωθεί  ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του  Επιχειρησιακού Προγράμματος ο οποίος έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο όπου μπορεί κάθε πολίτης να διατυπώσει τις δικές του απόψεις και συμπληρωματικές προτάσεις.
Στην  εισήγησή του προς τα μέλη της Επιτροπής  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του πρώτου χρόνου λειτουργίας  του Δήμου και ειδικότερα στα στοιχεία της οικονομικής απογραφής, η οποία κατατάσσει τον Δήμο Ερυμάνθου στους υπερχρεωμένους Δήμους με τις συνολικές οφειλές, από τα προηγούμενα οικονομικά έτη, να ανέρχεται στα 8.880.000 ευρώ.
Τα  χρέη αυτά προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες δυσκολίες στη λειτουργία του Δήμου και στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και αναγκών των Δημοτών.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε, στο ίδιο χρονικό  διάστημα κατατέθηκαν προτάσεις 18.000.000 ευρώ περίπου στα Επιχειρησιακά  Προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. (Περιφερειακά και Κεντρικά) εκ των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί έργα και δράσεις 3.000.000 ευρώ περίπου.
Όπως  εκτίμησε ο ίδιος, με βάση τις προτάσεις, την ωριμότητα των φακέλων  και τις προσπάθειες που καταβάλει  η Δημοτική αρχή είναι βέβαιο ότι  θα εγκριθεί ένα μεγάλο μέρος των προτάσεων που έχουν υποβληθεί, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης.
Παράλληλα ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής  για τα έργα και τις Δράσεις  που προτίθεται ο Δήμος να συμπεριλάβει στο Επιχειρησιακό και Τεχνικό  Πρόγραμμα, και ζήτησε από τα παρευρισκόμενα μέλη να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
Στη συζήτηση που ακολούθησε και στην οποία έλαβαν το λόγο όλοι οι συμμετέχοντες, αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος  διάλογος που κατέληξε σε συγκεκριμένες  προτάσεις οι οποίες θα εμπλουτίσουν το αρχικό σχέδιο του Προγράμματος.
Ειδικότερα  οι αναφορές που έγιναν αφορούσαν  έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, εκπαίδευσης, Αγροτικού εξηλεκτρισμού, αγροτοτουρισμού, Κοινωνικές δράσεις  κ.α.
Όλες  τις Προτάσεις, που έχουν κατατεθεί, έως τώρα, θα τις επεξεργαστεί η Εκτελεστική Επιτροπή και στη συνέχεια θα έλθουν ως εισήγηση στο Δ.Σ το οποίο θα ψηφίσει και το τελικό κείμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος καθώς και των ετήσιων Προγραμμάτων Δράσης και Τεχνικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money