Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ STAGE....ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΙΚΗΣ) ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ : ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΠΗΣ (ΒΕΡΟΙΑΣ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΟΡΔΙΑΛΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ)

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΚΗΡΥΞΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ.
Πρόκειται για κύρια αγωγή και όχι για ασφαλιστικά μέτρα.Αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης, διότι το δικαστήριο δέχτηκε ότι κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ξεπέρασε τον περιορισμό που θέτει το Σύνταγμα του 2001.
Ενημερωτικά σας λέμε ότι οι συνάδελφοι στον Δήμο Πατρέων έκαναν εκ νέου Ασφαλιστικά μέτρα παρόλο που οι αποφάσεις (όπως και στον Δήμο Δυμαίων) είχαν απορριφτεί με αιτιολογία την Ικανοποίηση Δικαιώματος γιατί εκκρεμούν οι Αγωγές για μονιμότητα,δεδουλευμένα και ένσημα.
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Δημαράς τήρησε τον λόγο της τιμής του (εν αντιθέσει με κάτι άλλους) και έστειλε τους δικηγόρους του Δήμου Πατρέων να αποδεχτούν ότι οι stagers ήταν κανονικοί εργαζόμενοι.
Στον Δήμο Δυμαίων ο Παναγιωτόπουλος και οι συμβουλοί του της Αχαγιάς ήταν κάθετα αντίθετοι.
Έπρεπε να διορίσει ο Δήμαρχος την ΑΔΕΛΦΗ του και τους ψηφοφόρους του.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος
Πρόεδρος σωματείου Συμβασιούχων Δημοσίου Νομού Αχαίας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money