Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

με αφορμή την είδηση απο την Αιγιάλεια για δωρεαν δημοτικα φροντιστηρια εκφραζουμε τον προβληματισμο μας, για την απραξία που παρατηρούμε στον Δικό μας Δήμο εν μέσω κρίσης

Με αφορμή την είδηση απο την Αιγιάλεια για την οργάνωση ΔΩΡΕΑΝ φροντιστηρίων από τον Δήμο και την Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, εκφραζουμε τον προβληματισμό μας, για την απραξία που παρατηρούμε στον Δικό μας Δήμο.
Ο Δήμος Πατρέων έχει προβεί σε διάφορες κινήσεις με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων απο την κρίση δημοτών του: Δημοτικό φαρμακείο, Τράπεζα τροφίμων, Δημοτική ιματιοθήκη, νομική αρωγή για τα χαράτσια κλπ.
Ο Δήμος Αιγιαλείας οργανώνει παρόμοιες δράσεις προσπαθώντας να στηρίξει τους ταλανιζόμενους απο την φτώχεια και ανεργία δημότες του.
 Εδώ  θέλουμε να τονίσουμε την αθόρυβη και αξιέπαινη πρωτοβουλία των Ελεύθερων Αγανακτισμένων της Αχαγιάς που στις γιορτές των Χριστουγέννων με ΔΙΚΑ τους έξοδα παρέδωσαν τρόφιμα και ρουχισμό σε αναξιοπαθούντες συνδημότες φροντίζοντας να μην το μάθει κανείς άλλος εκτός των ατόμων που βοήθησαν.
Την ίδια ώρα ο Δήμος Δυμαίων μοίραζε 460 γρ τυρί και ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ που είχαν παραχωρηθεί στον Δήμο μας ΔΩΡΕΑΝ,  με την διανομή να γίνεται με τρόπο αμφιλεγόμενο.
Εμείς εδώ χαλάμε 100.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, κόβουμε πίτες σε κλειστά γυμναστήρια, μισθοδοτούμε ανύπαρκτα γραφεία <<εξυπηρέτησης>>, διαθέτουμε έναν κοινωνικό τομέα πλήρη από προσωπικό και προισταμένους, ορισμένοι εκ των οποίων πληρώνονται αδρά, και δεν έχουμε μέχρι στιγμής ούτε μία παρέμβαση ή έναν σχεδιασμό έστω, ώστε να προλάβουμε τις δυσάρεστες κοινωνικές εξελίξεις και εκρήξεις.
  Σχηματίζουμε την βεβαιότητα ότι απασχολούν άλλα θέματα τους ταγούς μας:
Η προσωπική προβολή, το αλήστου μνήμης (που επανήλθε δριμύτερο) κατόπιν ενεργειών μου, η φιέστα και η επικοινωνία.
θα βγεί κανείς  από τους ταγούς και τους προισταμένους έξω απο την γραφειάρα του την καλοθερμασμένη,για να αφουγκραστεί την κοινωνία;
Περιμένουμε την δραστηριοποίηση των πάντων για το καυτό ζήτημα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με πρώτο τον Δήμαρχο και τους αιρετούς του.
Μέσω της Διαύγειας γνωρίζουμε πολύ καλά που έχουν σπαταληθεί τα χρήματα των δημοτών.
Σταματήστε τις φιέστες και αρχίστε επιτέλους το έργο.
Οι Αχαγιώτες




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money