Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ενέργειες Θ. Καρπή για «ξεμπλοκάρισμα» της Λιμνοδεξαμενής Ντασκά στην Ερυμάνθεια


Θετική έκβαση για το έργο


Ενέργειες Θ. Καρπή για «ξεμπλοκάρισμα» της Λιμνοδεξαμενής Ντασκά στην Ερυμάνθεια Θετική έκβαση για το έργο

Θετική έκβαση φαίνεται να έχουν οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες του Δημάρχου Ερυμάνθου Θάνου Καρπή για το «ξεμπλοκάρισμα» της Λιμνοδεξαμενής Ντασκά στην Ερυμάνθεια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, η Κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει από Εθνικούς πόρους τα επιπλέον κόστη που προέκυψαν για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό, εξ αιτίας της ανεύρεσης σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής.
Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα ο Δήμαρχος με τον Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Διβάρη.
Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες κατασκευής του  έργου έχουν διακοπεί εδώ  και δύο (2) περίπου χρόνια, αφού στο  σημείο που προβλέπεται να κατασκευαστεί  ο αγωγός υπερχείλισης της Λιμνοδεξαμενής (αγωγός διαφυγής νερού) βρέθηκαν κτίσματα προϊστορικού οικισμού ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  και την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, με πρωτοβουλίες του Θάνου Καρπή  αμέσως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά  του, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια και στη συνέχεια αυτοψία στο χώρο κατασκευής του έργου, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη κ. Γρ. Αλεξόπουλου συνοδευόμενου από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Από τότε μέχρι και σήμερα, μεσολάβησαν  πολλές προσπάθειες οι οποίες συνίστανται  σε επιστολές, παραστάσεις και επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία για  την επίλυση του σοβαρού αυτού  προβλήματος.
Σημαντικό ρόλο και συμβολή για τη σημερινή θετική εξέλιξη, εκτός από το Δήμαρχο Ερυμάνθου, είχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς και πολλοί βουλευτές της Αχαΐας. Τόσο ο Περιφερειάρχης με τις δικές του ενέργειες, όσο και οι βουλευτές με παραστάσεις στα Υπουργεία και τις επερωτήσεις τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, συνέβαλαν καθοριστικά στη θετική εξέλιξη της όλης υπόθεσης.
Η Λιμνοδεξαμενή Ντασκά σύμφωνα με τη μελέτη, με την ολοκλήρωσή της  προβλέπεται να υδροδοτήσει καλλιεργήσιμη  έκταση 3.000 στρεμμάτων τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Ερυμάνθειας.
Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος εξετάζει και τις ενδεχόμενες  δυνατότητες τόσο τις τεχνικές, κυρίως σε ότι αφορά στην επάρκεια του  νερού, προκειμένου να υδροδοτηθούν από το αρδευτικό έργο και κάποιες Τοπικές Κοινότητες της Τριταίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ύδρευσης, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί στη μελέτη και στο αρχικό στάδιο κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα προηγηθεί διάλογος με τους φορείς της περιοχής και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money