Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Aγρότες - Αχαΐα: ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ Αλέκος Θανόπουλος,(Δημοτικος Σύμβουλος Δήμου Δυμαίων) μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΥ Αχαΐας, ο δρόμος του αγώνα αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο, μιας και ο αγροτικός πληθυσμός του νομού, οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, 2012 13:44:23

Aγρότες - Αχαΐα: Aνασφάλιστοι, χρεωμένοι και στους δρόμους για μια ακόμα φορά Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι ήδη πραγματοποιούν συγκέντρωση διμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα. Πρόκειται για την πρώτη μιας σειρά κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ. Όπως δήλωσε στο www.thebest.gr o Αλέκος Θανόπουλος, μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΥ Αχαΐας, ο δρόμος του αγώνα αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο, μιας και ο αγροτικός πληθυμσός του νομού, οδεύει από το κακό στο χειρότερο.
Σύμφωνα με τον κ. Θανοπουλο, το 30%  των αγροτών της Αχαΐας είναι ανασφάλιστο, δεν διαθέτει καν βιβλιάριο ασθενείας, καθώς  χωρίς το εισόδημά τους τείνει να γίνει ανύπαρκτο και άρα είναι αδύνατη η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
Την ίδια ώρα  πολλοί ζουν με το άγχος των χρεών που "τρέχουν"  στην Αγροτική και σε άλλες τράπεζες, με την κατάσταση να επιβαρύνεται λόγω των χαρατσιών και των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που είναι απαραίτητο για την αγροτική παραγωγή.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αναφέρει και υπογραμμίζει το θέμα τςη χαμηλής τιμής, στην οποία αναγκάζονται να δίνουν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους και την μεγάλη αύξηση ,που σημειώνεται σε αυτά, μέχρι να φτάσουν στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να οφελούνται οι μεσάζοντες.
Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Θανόπουλο, οδηγούν στην εξαθλίωση τον αγροτικό κόσμο και στη μείωση της παραγωγής στο νομό Αχαΐα. Η καλλιέργεια οινοποιήσιμων σταφυλιών, καλαμποκιού, κηπευτικών αλλά και η παραγωγή ελαιολάδου, έχουν μειωθεί σημαντικά.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στην Πάτρα στη διάρκεια όλης της εβδομάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥ προγραμματίζουν τα εξής:
Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, προχωρούν σε μαχητική συγκέντρωση στις 9:00 το πρωί στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Πάτρα.
Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, στην Πάτρα, στις 10:00 το πρωί. Θα ακολουθήσει άνοιγμα των Διοδίων. Θα προβληθεί το συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο πάλης, που αφορά στις βασικές διεκδικήσεις - κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές, μείωση του κόστους παραγωγής, μέτρα για τη βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο κ.α. - και η διέξοδος η οποία βρίσκεται στην εφαρμογή μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές - μαζικές συγκεντρώσεις, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμοί εθνικών οδών κ.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money