Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ


Υπογράφτηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Αλισσού και του Κάτω Αλισσού, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν όλες οι περαιτέρω διαδικασίες ώστε το ταχύτερο δυνατό να γίνει η προκήρυξη του έργου, η ανάδειξη και η εγκατάσταση αναδόχου ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και οι απορροφήσεις πόρων αλλά και να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα προς όφελος των χρηστών του έργου και της πραγματικής οικονομίας.

«Τα δίκτυα αποχέτευσης βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, προστατεύουν το περιβάλλον, καταργούν τα απαρχαιωμένα συστήματα και αποτελούν μια αναγκαία υποδομή για κάθε μορφή ανάπτυξης», σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι αυτήν την στιγμή είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ πέντε έργα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συνολικού προϋπολογισμού ύψους 8,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, για την αποχέτευση του Αλισσού, για το Γυμνάσιο Κάτω Αχαγιάς, για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μιχόϊ, για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Κάτω Αχαγιά και την κατασκευή οικίσκων στα αντλιοστάσια που καταστράφηκαν από το σεισμό του 2008 καθώς και για τη δημιουργία δικτύου ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου.

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι επίκειται ακόμα η αξιολόγηση των προτάσεων του Δήμου για ένταξη έργων στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων που άνοιξε πρόσφατα, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές για τις προσπάθειες της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει επανεκκίνηση στο έργο της «Ολυμπίας» Οδού και στην έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα.

Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Θανάσης Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κωνσταντίνος Τούμπουλης, στελέχη του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money