Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Το "μπακαλικο" του Δημου Δυμαιων

Του Φίλιππου Ε. Σερεπίσου


Το "μπακάλικο" του Δήμου Δυμαίων  Του Φίλιππου Ε. Σερεπίσου

Τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων υποτίθεται ότι οι δημοτικοί άρχοντες  και οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, μεριμνούν για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων δημοτών απαλύνοντας έστω κατ ελάχιστο την δυστυχία  τους.
Δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης θα το χαρακτηρίζαμε.
Αλίμονο. Στον δικό μας  Δήμο μόνο αυτό δεν έγινε.
Η <<βοήθεια>> Η ΟΠΟΙΑ ΔΌΘΗΚΕ ΩΣ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΩΡΕΑΝ, μεταβλήθηκε σε εργαλείο εξαγοράς ψήφων.
Η όλη επιχείρηση διανομής τροφίμων, εκφυλίστηκε σε μια εξευτελιστική για όλους διαδικασία , είτε για τους διανέμοντες  είτε για τους λαμβάνοντες την <<βοήθεια>>.
Τα κριτήρια διανομής; Όλοι μας θα λέγαμε το εισόδημα, η  ανεργία, ο αριθμός των μελών  ανά οικογένεια, ΛΑΘΟΣ κάνουμε.
Κατά αρχάς η συντριπτική ποσότητα των τροφίμων διανεμήθηκε στην περιοχή των  Σαγείκων, σε βάρος των άλλων περιοχών.. Το πρώτο κριτήριο που τέθηκε ήταν όχι η φτώχεια, αλλά  η εντοπιότητα του νύν Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου και του Αντιδημάρχου εκ Σαγείκων κ. Παλαιολόγου. Ο οποίος Αντιδήμαρχος την διανομή την έκανε στο ΣΠΙΤΙ του χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο της οικίας του. Το β΄ κριτήριο; Μάλλον οι δημοτικές εκλογές .
Ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα φορτώνονταν με προμήθειες και έφευγαν  για άγνωστη κατεύθυνση.
Οικογένειες Ρομά, πασίγνωστες στην περιοχή των Σαγείκων και όχι μόνο εκεί, πήραν το μεγαλύτερο μέρος της <<βοήθειας>> σε βάρος των Ρομά της Αχαγιάς.
Υπήρξα αυτόπτης μάρτυς της εξευτελιστικής διαδικασίας  της <<διανομής>> και για όποιο  έχει αντίλογο υπάρχει φωτογραφικό  υλικό  στην διαθεσή μου.
Σε τι όμως συνίστατο  η <<βοήθεια>>;  Ένα κομμάτι  γραβιέρα βάρους 450 γραμμαρίων! και λίγων πακέτων ρυζιού και ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ.
Μην φανταστείτε  ότι εξόδεψε  ο δήμος Δυμαίων χρήματα από το ταμείο του. Χορηγία από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών ήταν τα τρόφιμα, το υπουργείο Γεωργίας και άλλων φορέων ,με σκοπό να μοιραστούν στους αναξιοπαθούντες ισόνομα.
Αντί για την  ισονομία είδα τους εξαθλιωμένους ψηφοφόρους, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου  να γίνονται δέκτες της <<βοήθειας>> οι οποίοι έκαναν τον ευεργέτη με ξένα εφόδια.
Εκατό χιλιάδες ευρώ έχουν σπαταληθεί σε <<πολιτιστικές>> εκδηλώσεις, δεν περίσσεψαν λίγα ώστε να βοηθηθούν πραγματικά οι συνδημότες μας;
Για παράδειγμα αναφέρω  ότι με 12.000 ευρώ θα αγόραζαν 1.οοο  γαλοπούλες νωπές ( ΜΑΚΡΟ) ώστε να φάνε πραγματικό φαγητό μακαρονάδα η σούπα π.χ. και όχι ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ!
Είχε λόγο η κοινωνική υπηρεσία του δήμου για το ποιοι θα έπαιρναν την βοήθεια ή υπεδείχθησαν οι αναξιοπαθούντες από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο με τα γνωστά κριτήρια;
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια  θεωρούν οι ταγοί μας εξαγοράζεται με ένα πακέτο Γαριδάκια;;
Καλή σας χρονιά κύριοι και καληνύχτα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money