Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΞΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διάβασα με την δέουσα προσοχή την ανακοίνωση για την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Αλισσού και του Κάτω Αλισσού,  πού φιλοξένησε η έγκριτη εφημερίδα σας στις 5/1/2012.
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για άλλα έργα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία προορίζονται για την περιοχή της Κάτω Αχαΐας  και του τέως Δήμου Δύμης.
Δυστυχώς πουθενά δεν αναφέρεται η όλη πορεία των έργων αυτών, και πως βρέθηκαν σήμερα στο στάδιο της υλοποίησης.
Για το αποχετευτικό δίκτυο των Αλισσών σας γνωστοποιώ ότι ήταν ήδη ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας και ήταν στην φάση της δημοπράτησης. Όταν βάσει της εγκυκλίου περί ¨Θησέα¨ σταμάτησε το εν λόγω πρόγραμμα το έργο εντάχθηκε όπως και όλα τα ώριμα έργα αυτοδίκαια στο ΕΣΠΑ.
Για το δίκτυο ύδρευσης της Κάτω Αχαΐας  προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ σας αναφέρω για την ιστορία ότι είχε ήδη δημοπρατηθεί από την προηγούμενο δημοτικό άρχοντα κ. Γκοτσούλια , είχε επιλεγεί μάλιστα και ανάδοχος για το έργο με έκπτωση 53%.
Το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας  χάρις στις άοκνες  προσπάθειες του κ. Γκοτσούλια είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΣΚ, και λόγω της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της σχολικής στέγης στους Δήμους, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έχοντας πλήρη φάκελο να το συνοδεύει, ίσως το μόνο σχολείο στην Αχαΐα που έχει αυτή την προϋπόθεση.
Η  ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου της Κάτω Αχαΐας αποτελεί την πιο συγκροτημένη πρόταση έργου σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και αυτό γιατί υπάρχουν όλες οι υποδομές:
Αποχέτευση, Ύδρευση, Αγωγοί ομβρίων υδάτων και έχουν περάσει  και όλα τα δίκτυα οργανισμών κοινής ωφελείας ΔΕΗ ,ΟΤΕ.
Επίσης υπάρχει και πλήρη Κυκλοφοριακή Μελέτη που συνοδεύει το έργο και είναι  το προαπαιτούμενο για την ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Είναι προς τιμήν του νυν Δημάρχου Δυμαίων  κ.Παναγιωτόπουλου ότι δημόσια, στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου παραδέχτηκε, ότι ευτυχώς που ο κ. Γκοτσούλιας είχε δρομολογήσει όλα αυτά τα έργα μέσω του Θησέα και τα βρήκε έτοιμα για την υλοποιησή τους.
Εν κατακλείδι όλα τα έργα που είχε εντάξει στον Θησέα ο κ. Γκοτσούλιας πέρασαν αυτομάτως στο ΕΣΠΑ.
Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά όλο  αυτόν τον αγώνα , την αγωνία, το τρέξιμο νυχθημερόν, το άγχος ,του Διονύση Γκοτσούλια για αυτά τα έργα και την κατάθεση ψυχής που έκανε για αυτά.
Πιστεύω ότι πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά του  και συνεισφορά του δημόσια.
Φίλιππος Ε.Σερεπίσος
Υ.Γ.Το παρόν άρθρο στάλθηκε στην εφημερίδα Πελοπόννησος η οποία για δικούς της λόγους δεν το δημοσίευσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money