Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μίνθη Ζαχάρως: Από τον σφοδρό ξυλοδαρμό των ληστών πέθανε από έμφραγμα 80χρονος

Βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα από την ανιψιά του σε χωράφι δίπλα από το σπίτι του


τελευταία ενημέρωση 13.13,  19/4/12 - νεότερη ενημέρωση 10.47’ 19/4/2012 - πρώτη ενημέρωση 18.04, 18/4/12

Τον σκότωσαν ή τον χτύπησαν και τον άφησαν να πεθάνει μέσα στο κρύο. Ο 84χρονος Παναγιώτης Παναγούλιας βρέθηκε νεκρός δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος το μεσημέρι της Τετάρτης από μια ανιψιά του, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στη Μίνθη. Το κίνητρο των δραστών φαίνεται να ήταν η ληστεία, αφού το φτωχικό δωμάτιο που έμενε ο ηλικιωμένος ήταν ανακατωμένο σε όλα τα σημεία του. Ο Ιατροδικαστής Πύργου στη σημερινή νεκροψία θα αποσαφηνίσει τόσο το χρόνο όσο και τα αίτια θανάτου του 84χρονου. Εκείνο όμως που μένει πίσω είναι ο φόβος στα χωριά της Ηλείας, όπου οι κάτοικοι βλέπουν τα κρούσματα ληστειών σε σπίτια να είναι πλέον καθημερινά και ο κίνδυνος να είναι αυτοί τα επόμενα θύματα ορατός.
Με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Αριστείδη Μαρτζάκλη, οι αστυνομικές αρχές ερεύνησαν το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 84χρονος, μέσα σε ένα χωράφι, αλλά και τη γύρω περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή. Η απόσταση από το σπίτι του δεν είναι μεγαλύτερη από τα 100 μέτρα και εκτιμάται πως τον έσυραν έως εκεί δεμένο και φιμωμένο και τον χτύπησαν.
Άγνωστο παραμένει το γιατί τον εγκατέλειψαν στο σημείο και όχι μέσα στο σπίτι του, το οποίο είχαν «ξεψαχνίσει» οι δράστες. Δεν μπορεί όμως να ειπωθεί με βεβαιότητα αν οι δράστες βρήκαν ή δεν βρήκαν χρήματα ή τι πήραν από το σπίτι. Ο ιατροδικαστής Πύργου Κοσμάς Αλεξίου σε δηλώσεις του μετά την πρώτη αυτοψία, τόνισε πως «φέρει κακώσεις στο σώμα του, συνηγορούν πως έχει δεχθεί κάποια χτυπήματα.
Τα υπόλοιπα θα προκύψουν από τη νεκροψία – νεκροτομή και από την έρευνα που διενεργεί η Αστυνομία. Έχουν περάσει περίπου 20 με 24 ώρες από την στιγμή που πέθανε. Τα χτυπήματα είναι από αμβλύ όργανο», αφήνοντας να εννοηθεί πως είτε τον χτύπησαν με τα χέρια, είτε με κάποιο ξύλο ή κάτι παρόμοιο.

Αναστατωμένη η τοπική κοινωνία
 Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν ανάστατοι και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού η Μίνθη είναι ένα χωριό ψηλά στο βουνό, που δεν χαρακτηρίζεται ως πέρασμα και όλοι γνωρίζουν πως πρέπει να έχεις κάποιο λόγο για να φτάσεις εκεί. Να δουλέψεις, να επισκεφθείς κάποιον, όχι όμως για να κλέψεις. Πόσο μάλλον να σκοτώσεις.
Όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν σε αυτή την υπόθεση καλείται να απαντήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, το προσωπικό της οποίας ανέλαβε τη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης.
Είναι βέβαιο πως οι Αρχές έχουν θορυβηθεί από τα συνεχή κρούσματα ληστειών σε οικίες, κυρίως σε απόμερες περιοχές εκτός πόλεων αλλά εντός χωριών, με τη χρήση έντονης βίας, από δράστες που σίγουρα δεν προχωρούν στα «τυφλά» αλλά κάνουν μελετημένα «χτυπήματα».

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία νεκροψίας - νεκροτομής από τον Ιατροδικαστή Πύργου Κοσμά Αλεξίου. Τα ευρήματα δείχνουν πως ο 84χρονος πέθανε από έμφραγμά, συνέπεια της πίεσης που ένοιωσε μετά τον σφοδρό ξυλοδαρμό του από τους ληστές.
Η ώρα θανάτου του σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή υπολογίζεται στις δέκα το βράδυ της Τρίτης. Με βάση τα παραπάνω εκτιμάται πως οι δράστες πήγαν νωρίτερα στο σπίτι του ηλικιωμένου, τον χτύπησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν και τον έδυραν έως το σημείο που βρέθηκε νεκρός. Εκεί από την πίεση και την κακοποίηση που είχε δεχθεί εξέπνευσε.
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money