Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αλωνίζουν οι βαρόνοι στις φυλακές Aγίου Στεφάνου

Αλωνίζουν οι βαρόνοι στις φυλακές



Οι εισαγωγές ναρκωτικών στο εσωτερικό των φυλακών του Αγίου Στεφάνου τείνουν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Σχεδόν μια φορά το μήνα εντοπίζονται μικροποσότητες ναρκωτικών σε κρατούμενους που προσπαθούν να τα μεταφέρουν στο εσωτερικό του σωφρονιστικού καταστήματος.
Για το λόγο αυτό λειτουργεί ειδικό μηχάνημα εντοπισμού ναρκωτικών ουσιών που είχε αγοραστεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο και πάλι τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δράση τους και μέσα από τη φυλακή, όπως έχει αποκαλυφθεί από παλαιότερες υποθέσεις.
Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός κρατούμενου των φυλακών που το Δεκέμβριο του 2009 είχε αποκαλυφθεί ότι συντόνιζε μέσα από το κελί του τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στα Δωδεκάνησα μέσω κινητού τηλεφώνου! Ένα χρόνο πριν είχε αποκαλυφθεί ότι ένας άλλος κρατούμενος του ίδιου σωφρονιστικού καταστήματος μέσα από το κελί του συντόνιζε τη μεταφορά 75 κιλών ινδικής κάνναβης στη Ρόδο τηλεφωνικά από το κελί του.
Πέρα από τις προσπάθειες εισαγωγής από τους κρατούμενους, αντίστοιχες είναι οι προσπάθειες εισαγωγής και από το εξωτερικό της φυλακής. Πρόκειται για συσκευασμένες ναρκωτικές ουσίες που πετάγονται από το εξωτερικό της φυλακής στο προαύλιο. Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν μάλιστα ανήλικους για να πετούν τα ναρκωτικά με σφεντόνες(!), ώστε στην περίπτωση που συλληφθούν από τους αστυνομικούς που περιπολούν να έχουν διαφορετική ποινική μεταχείριση λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money