Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ;( The one man show)

οι εθνικές επέτειοι από ότι  παιδιόθεν θυμάμαι είναι μέρες μνήμης , πατριωτικής εξάρσεως και σκοπό έχουν την απόδοση τιμών  στους νεκρούς και στους ήρωες που έλαβαν μέρος στις εθνικές εξορμήσεις.
Ειδικά ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου που σηματοδοτεί την ίδια την δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.
Ποτε μα ποτέ όμως δεν θυμήθηκα οποιανδήποτε μέχρι και τα προχτές να προσπαθεί να καπηλευτεί την Εθνική Εορτή και να προσπαθεί να την μεταβάλλει σε one man show.
Ελληνιστί σε αφορμή για αυτοπροβολή, αδράχνοντας την ευκαιρία , ο κ. Δήμαρχος εκμεταλλευόμενος την πολυπληθή παρουσία των Αχαγιωτών , ώστε από μικροφώνου να επιδοθεί στην καπηλεία της γιορτής με μικροπολιτική παλαιοκομματική μέθοδο.
Η πρόκληση του δημοσίου αισθήματος συνεχίζεται.
Έπειτα από τα γεγονότα του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού, όπου ο κ. Δήμαρχος μεταμφιέστηκε σε Αρχιμανδρίτη που ευλογούσε τους <<πιστούς>>, ενδύθηκε και την φουστανέλα μεταμφιεζόμενος σε πρωτοκαπετάνιο των αρματολών  .
Ορισμένα θέματα , ειδικά αυτά που έχουν σχέση με την Ορθοδοξία και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ή το Εθνικό φρόνημα, δεν προσφέρονται για διακωμώδηση, πολλώ δε μάλλον για δημόσιες σχέσεις.
Εκτός αν η εξήγηση όλων αυτών είναι ότι πλέον έχουμε περιπέσει στην γραφικότητα και υπάρχει πλέον το ακαταλόγιστο.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με συμπάθεια και κατανόηση.
Καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις, πάντα λειτουργούσαν ως εργαλείο ψηφοθηρικό για τους πολιτικούς, αλλά όχι να γίνονται σε βάρος θεσμών και Αξιών.
Εκείνο που με ενοχλεί επίσης ως πολίτη ,ο οποίος μάλιστα ανελλιπώς κατέθετε ως είχε υποχρέωση για 10 συναπτά έτη τα περιουσιακά του στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι ότι ουδείς εκ των κ. κ Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρου Δ.Σ, έχουν δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, είτε για το 2010 είτε για το 2011.
Υπενθυμίζω ότι στον κ. Παναγιωτόπουλο έχει ασκηθεί δίωξη  διότι ως Δήμαρχος Μόβρης ακολουθούσε την ίδια τακτική.
Γιατί γίνεται αυτό;
Θυμάμαι μια λαική παροιμία περί καθαρού ουρανού που δεν φοβάται τις αστραπές.
Υπάρχει θέμα;
Επίσης ως πολίτες αναμένουμε απαντήσεις  (εις μάτην από ότι αντιλαμβάνομαι)για το αν έχουν διαταχθεί ΕΔΕ για την υπόθεση των δημοτικών οχημάτων που κόπηκαν για να πουληθούν ως παλιοσίδερα, όπως περιμένουμε ΕΔΕ και για την υπόθεση του υπό κατηγορία υπαλλήλου του Δήμου Δυμαίων, για τις πλαστές άδειες παραμονής αλλοδαπών.
Αληθεύει ότι ο εν λόγω υπάλληλος διορίστηκε μέλος της επιτροπής Προνοιακών  Επιδομάτων του Δήμου;
Δεν ενδιαφέρεται ο Δήμος να μάθει τι ακριβώς συνέβη στις  δύο αυτές περιπτώσεις;
Τελικά στην Δυτική Αχαία είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money