Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΕΝΑ ΑΝΕΞΟΔΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΜΑΙΩΝ

Ύστερα από τη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2012, στην οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα των απολυομένων εργαζομένων της SOLAR και της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας καθώς και το θέμα της αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος στη Frigoglass, το δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Αχαΐας, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.

"Σε μιαν εποχή που η κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα διαρκώς διευρύνεται, οι μισθοί "ψαλιδίζονται", οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί "συρρικνώνονται", η ανεργία εκρήγνυται και η κοινωνική δυσαρέσκεια "φουντώνει" ημέρα με την ημέρα, ένα νέο πολλαπλό πλήγμα, ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα, εναντίον του κόσμου της εργασίας της περιοχής μας.
Η SOLAR, η αναπτυσσόμενη και σε δημόσια επενδυτικά προγράμματα στηριζόμενη επιχείρηση φωτοβολταϊκών, απολύει εργαζόμενους. Με το κλείσιμο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας χάνουν τη δουλειά τους έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη.
Στη FRIGOGLASS, επίσης δυναμική εταιρεία, επιχειρείται εκ μέρους της διοίκησής της η επί το δυσμενέστερον για τους εργαζομένους δραματική μεταβολή των όρων και σχέσεων εργασίας.


Το Δημοτικό μας Συμβούλιο θεωρεί ότι η ζητούμενη έξοδος από την κρίση  και η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν ¨περνούν¨ μέσα από την αμφισβήτηση και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο ακόμα θεωρεί το δικαίωμα ¨στην εργασία¨ ιερό και αδιαμφισβήτητο, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Επιπλέον θεωρεί νόμιμο, δίκαιο  και ηθικό τον αγώνα των εργαζομένων να υπερασπίσουν αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας συμπαρίσταται ολόψυχα στον αγώνα των εργαζομένων της SOLAR, της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και της FRIGOGLASS για την διατήρηση των θέσεων και των συνθηκών εργασίας τους και εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη του σε αυτούς και στις οικογένειές τους".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money