Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Υποβολή πρότασης για κατασκευή εργοστασίου απορριμμάτων

Σε πρόσφατη μετάβασή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΣΔΑ) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Δ.Ε.) νομού Αχαΐας, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα και δημοτικό σύμβουλο Δυτικής Αχαΐας Βασίλη Γκοτσόπουλο, υπέβαλε στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΕΓΣΔΙΤ) την πλήρη τεχνικοοικονομική μελέτη – πρόταση για την υλοποίηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων νομού Αχαΐας.

Η πρόταση του ΦοΣΔΑ της 2ης Δ.Ε. στηρίζεται από τον ΦοΣΔΑ της 1ης Δ.Ε. του νομού γεγονός που την καθιστά βιώσιμη καθώς οι δύο ΦοΣΔΑ έχουν αθροιστικά αρμοδιότητα για το 85% περίπου των απορριμμάτων του νομού. Επίσης οι δύο ΦοΣΔΑ εξουσιοδοτούν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες των ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ τον διαχειριστικά και τεχνικά επαρκή Δήμο Πατρέων για την υλοποίηση του έργου.

Η πρόταση θα αξιολογηθεί άμεσα από τον Εδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφα και θα προωθηθεί προς την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ για έκδοση της σχετικής ΚΥΑ περί υπαγωγής του έργου στον νόμο περί ΣΔΙΤ. Αμέσως μετά την υπαγωγή στο νόμο περί ΣΔΙΤ, θα δημοπρατηθεί το έργο και θα ξεκινήσει η διαδικασία προεπιλογής και ανταγωνιστικού διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους.

Η επιλογή της θεσμικής οδού δημοπράτησης του έργου παραχώρησης με το νόμο περί ΣΔΙΤ, που υιοθετήθηκε ως διαδικασία και από τους υπόλοιπους ΦοΣΔΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δίνει την απαραίτητη ευελιξία στην επιλογή της συμφερότερης περιβαλλοντικά και οικονομικά λύσης μεταξύ πέντε διαφορετικών εναλλακτικών τεχνολογικών λύσεων, γεγονός που αυξάνει τον ανταγωνισμό και τις επιλογές για αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων του νομού μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money