Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξεκινούν απεργία πείνας...


«ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»


Συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας από τα μέλη του ΟΣΥΕ, τα οποία θα κάνουν από το Σάββατο μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, απεργία πείνας
Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας αποφάσισαν να προχωρήσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), τα οποία θα κάνουν από το Σάββατο μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, απεργία πείνας.
Πιο συγκεκριμένα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην ανακοίνωσή τους, περιγράφουν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζονται,αλλά και την μη χορήγηση από το υπουργείο δικαιοσύνης, του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συνδέουν άμεσα το επάγγελμά τους με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας πως «Τα ποσοστά Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων αγγίζουν πλέον αν δεν ξεπερνούν την σχέση 30%-70%».
Επίσης δεν διστάζουν να δηλώσουν πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία όλων των κρατουμένων, λέγοντας πως «Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν την ζωή συγκρίσιμο μέγεθος αποτελούν πλέον την μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις Ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν. [...] Επειδή δεν αντέχουμε άλλο να καταμετρούμε καθημερινά και σχεδόν σε όλες τις φυλακές περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού συναδέλφων μας. Επειδή οφείλουμε να αντιδράσουμε στην εξαναγκαστική διαβίωση υγειών κρατουμένων με κρατούμενους που πάσχουν σοβαρά από λοιμώδη νοσήματα (φυματίωση, ηπατίτιδα, AIDS κλπ), τους οποίους εμείς ανυποψίαστοι ερευνούμε ή παρεμβαίνουμε να αποτρέψουμε μεταξύ των συμπλοκές, που τις περισσότερες φορές είναι βαρύτατες και αιμορραγικές».
«Μας εγκατέλειψε το υπουργείο Δικαιοσύνης»
Η ΟΣΥΕ στρέφεται κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία κατηγορεί για «εμπαιγμό και εγκατάλειψη». «Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εγκατάλειψης είναι το "ήξεις αφήξεις" σχετικά με το ωράριο εργασίας μας, η μη πληρωμή δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012, αλλά και προηγούμενων ετών και η υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών και των προϊσταμένων, από τους οποίους όμως ζητούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στον εργασιακό μας χώρο» σημειώνει.
Με βασικό αίτημα τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας και επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει την στάση του μετά το Πάσχα.
Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money