Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Στα δύο, η Αχαία για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων



Στα δύο χωρίστηκε η Αχαΐα στην υπόθεση της διεκδίκησης του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Ναι μεν κατατέθηκε ο φάκελος στη γενική γραμματεία των ΣΔΙΤ, από την άλλη φέρει την υπογραφή της Πάτρας και της δυτικής Αχαΐας. Το Αίγιο, τα Καλάβρυτα και Ακράτα, Αιγείρα, Διακοπτό, έμειναν απέξω. Όπως έχει ήδη γράψει η «Π», ο φάκελος με την πρόταση του νομού για το Εργοστάσιο ήδη κάνει παρέα στις υποβληθείσες προτάσεις των Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Οι δύο νομοί προηγήθηκαν στη διαδικασία, προσφέροντας έδαφος σε όσους εκφράζουν την ανησυχία τους για το έργο.
Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο Γ΄ και ο Δ΄ ΦΟΔΣΑ δεν έχουν ακόμη αποφανθεί αν θα μπουν στην ενιαία πορεία. Είναι γνωστό όμως, ότι η Αιγιάλεια τρέχει ήδη διαδικασίες να εγκριθεί το αίτημά της για μικρότερη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Μάλιστα ο δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μεταξύ υπουργείου Περιβάλλοντος και Περιφέρειας προκειμένου να πάρει την έγκριση και να ξεκινήσει το έργο. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου για την τελική ευθεία που βρίσκεται το εργοστάσιο, ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος με κάθε ευκαιρία δηλώνει δημοσίως ότι η Περιφέρεια τάσσεται υπέρ της πρότασής του που εγκρίνει και ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σπεύδει να πει ότι η διαδικασία δεν κινδυνεύει, από τη στιγμή που η πρόταση φέρει την υπογραφή των περιοχών με τη μεγαλύτερη παραγωγή απορριμμάτων στον νομό. Από την άλλη πλευρά, πηγές της Περιφέρειας δε μπορούν να αποφανθούν με σιγουριά αν αυτό θα μπλοκάρει τη διαδικασία, καθώς δεν τηρείται επαρκώς ο περιφερειακός σχεδιασμός.
Παράλληλα, υπάρχουν προβληματισμοί στην Περιφέρεια για το άνοιγμα των μεθόδων, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος να επιλεγεί κάποια που παράγει εξαιρετικά μεγάλο υπόλειμμα, το οποίο θα πρέπει κάπου να διοχετευθεί. Δεδομένου ότι στο Φλόκα η μελέτη προβλέπει νέο κύτταρο, η λειτουργία του οποίου φτάνει τα 4 χρόνια, γεννώνται ερωτήματα για το πόσο θα αντέξει να επεξεργάζεται μεγάλο ποσοστό υπολείμματος
 


πηγή pelop



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money