Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 4 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 8Ης ΙΟΥΝΙΟΥ


Την Παρασκευή 8/6/2012 συμπληρώνονται 4 ολόκληρα χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 2008 που έπληξε για την πόλη μας και την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Στα τέσσερα αυτά χρόνια η ζωή στη περιοχή σιγά-σιγά ξαναβρήκε τους κανονικούς ρυθμούς της αλλά με αρκετές πληγές ανοικτές ακόμα.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σεισμόπληκτοι που δεν μπόρεσαν να λάβουν στο σύνολό της την αρωγή του κράτους προκειμένου να κατασκευάσουν ή να επισκευάσουν τις κατοικίες τους, ενώ οι πληγείσες επιχειρήσεις της περιοχής, δεν μπόρεσαν ποτέ να τύχουν καμίας βοήθειας για τις ζημιές που υπέστησαν.

Η πόλη μας 4 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, είναι μια πόλη με τις βασικές υποδομές της λαβωμένες και υποβαθμισμένες. Μία πόλη χωρίς Δημαρχείο, χωρίς ναό, με ελλιπείς σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και με υπηρεσίες που συνεχώς υποβαθμίζονται.

Η οικονομική κρίση που πλήττει τον τόπο βαθαίνει μέρα με την ημέρα και η τεράστιας έκτασης οικονομική ζημία που φέρνει στην περιοχή το κλείσιμο της ΑΧΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ μαζί με τις άμεσες απαιτήσεις απέναντι σε δανειολήπτες της, δημιουργούν καταστάσεις που νεκρώνουν την τοπική αγορά και την οδηγούν σε αφανισμό.

Είμαστε μια περιοχή χωρίς κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης( πρωτόγνωρο για πληγείσα περιοχή από θεομηνία), σχέδιο που υποσχέθηκαν όλες οι κυβερνήσεις που υπήρξαν από το 2008 και μετά, αλλά καμία τους δεν εκπόνησε και δεν υλοποίησε ποτέ.

Ο Σύλλογός μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου η 8 Ιουνίου να είναι μέρα πανδημοτικής διαμαρτυρίας με το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου μας, αποφάσισε το δίωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από τις 8,00-10,00 πμ την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στη πολιτεία.

ΖΗΤΑΜΕ:

Την άμεση εκπόνηση προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας με πρωτοβουλία της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος και τη συμμετοχή των φορέων της περιοχής, αμέσως μετά τις εκλογές.

Την εκκίνηση των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση Δημαρχείου του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας, καθώς και των σχολικών υποδομών όλων των Δημοτικών ενοτήτων που σήμερα καθυστερεί η κατασκευή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου.

Ζητάμε την αναβάθμιση του αστυνομικού τμήματος με προσωπικό καθώς και τον εξοπλισμό του με περιπολικά που θα ανταποκρίνονται στις μεγάλης έκτασης ανάγκες του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Να ολοκληρωθεί η παροχή αρωγής προς τους σεισμόπληκτους της 8/6/2008.
Για τις επιχειρήσεις που έτυχαν δανειοδότησης από τα σεισμοδάνεια να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση παράτασης αποπληρωμής τους. Ενώ ταυτόχρονα να ληφθεί μέριμνα για τους δανειολήπτες της Αχαϊκής τράπεζας ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση τους από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Ζητάμε κούρεμα των τοκοχρεολυσίων και των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων, δίνοντας παράλληλα εύλογα διαστήματα χρονικών παρατάσεων και περιόδων χάριτος σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη καθώς και το πάγωμα των διαδικασιών των πλειστηριασμών.

Ζητάμε τέλος την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συναδέλφων μας στο ΕΣΥ με τον διαχωρισμό τους από την υποχρέωση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ (8-10 ΠΜ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money