Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΛΗΘΟΣ ΔΥΜΑΙΩΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

Με την πολυπληθή παρουσία των Δυτικών Αχαιών έγινε η λαική συνέλευση που διοργάνωσε η ΕΛ.Α.ΔΑ, με θέματα την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή, την συνέχιση της λειτουργίας του Κ.Υ. Κάτω Αχαίας, τους ανασφάλιστους δημότες, την κατάρρευση της  τοπικής αγοράς.
Αρχικά υπήρξε εισήγηση επί των θεμάτων από τον κ. Λουκή Πέτρο και στην συνέχεια υπήρξε τοποθέτηση ανά ενότητα, από τους παρευρισκομένους. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Α.Τ. Κάτω Αχαίας.
Ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα, από τους πολίτες που έλαβαν τον λόγο, και υπήρξαν προτάσεις για κάθε θέμα. Για να έχουν όμως αντίκρισμα απαιτείται η συστράτευση όλων των φορέων της περιοχής με πρώτο το Δημοτικό συμβούλιο.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος,  ο πρόεδρος Δ.Σ κ. Τούμπουλης, Αντιδήμαρχοι,  ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ.Ραυτακόπουλος,δημοτικοί σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος Δύμης κ Γκοτσούλιας ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, και πλήθος κόσμου.
Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και θα ανεβεί στο διαδίκτυο απο ότι μαθαίνουμε.
Εντύπωση μας προκάλεσε η αναφορά του  κ.Παναγιωτόπουλου στα μοτερόσπιτα και στο τέλος που επέβαλλε σε αυτά. Τώρα τι σχέση είχε με την εκδήλωση δεν γνωρίζουμε.
Πλήρες ρεπορτάζ θα δημοσιετεί αύριο.
Είμαστε υπέρ αυτών των εκδηλώσεων, όπου οι δημότες παίρνουν τον λόγο και προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Το χαρακτηρίζουμε ως μορφή συμμετοχικής Δημοκρατίας, με τους πολίτες όντως να βουλεύονται.
Γιατί εδώ που τα λέμε, για το δημοτικό συμβούλιο υπάρχει απογοήτευση.
Οι Αχαγιώτες


1 σχόλια:

axi-zo είπε...

Για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) να αναλάβει τις ευθύνες του!

Κι όσο για τα μοτερόσπιτα, αν δεν το καταλάβατε, η κοινωνική πίεση ήταν που έκανε το Δήμαρχο να αποσύρει το χαράτσι που είχε επιβάλει.

Και σας ευχαριστούμε που μας αναγνωρίζετε το δικαίωμα να μιλάμε ως πολίτες σε συγκεντρώσεις πολιτών.

Με γειά τα μυαλά! Τα υπόλοιπα στο blog:
http://axi-zo.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money