Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΦΟΡΑΙΙΚΩΝ. ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νιφοραιικων για τις παρεμβάσεις του.
Δεν έχει σταθεί μόνο  στην κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών της περιοχής του, αλλά έχει εξελιχτεί στην ουσία  σε κοινοτικό όργανο που καλύπτει το έλλειμμα της δημοτικής αρχής.
Το πλέον σημαντικό είναι ότι με ΔΙΚΑ τους έξοδα, έχουν αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα, τα οποία θά έπρεπε να έχουν επιλυθεί από την Δημαρχία, ως ανταπόδοση των τελών που καταβάλλουν αυτοί οι άνθρωποι.
Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Νιφοραιίκων με δικά του έξοδα επαναλαμβάνουμε,έχει προσλάβει άτομο το οποίο είναι επιφορτισμένο να φροντίζει για την καθαριότητα της παραλίας, καθώς και για  τους δρόμους από τα Νιφοραίικα μέχρι την παραλία. Μπουκάλια καλάμια, απορρίμματα όλων των ειδών, είναι η καθημερινή περισυλλογή.Το ίδιο άτομο επιτηρεί και την παραλία την ημέρα ως φύλακας
Επίσης πάλι με δικά του έξοδα ο σύλλογος, πληρώνει εταιρεία security η οποία έχει αναλάβει την φύλαξη του πεζόδρομου για τις νυχτερινές ώρες.
Σήμερα 4 Ιουνίου ημέρα αργίας, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής όπου ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Πατρίκιος Τηλέμαχος, με δύο εργάτες φρόντιζαν για τον καθαρισμό των δρόμων του χωριού, και το πιο σημαντικό αποψίλωναν τα χόρτα στα επικίνδυνα σημεία ώστε να προλάβουν τυχόν πυρκαγιές.
Οι άνθρωποι αγαπούν τον τόπο τους. Αποδέχτηκαν ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο διάφορες εκδηλώσεις, αλλά αντελήφθησαν την ευρύτερη έννοια της λέξεως, φροντίζοντας για όλα όσα σημαίνει.
Φροντίδα για το περιβάλλον, καθαριότητα των χώρων, πρόληψη πυρκαγιών, δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους επισκέπτες και τους λουόμενους.
Από εμάς θερμά συγχαρητήρια. Οι Νιφοριώτες είδαν και αποείδαν με την εγκατάλειψη του χωριού τους απο την Δημοτική Αρχή, και αποφάσισαν να πάρουν οι ίδιοι τα του οίκου τους στα χέρια τους.
Και η Δημοτική Αρχή; Μάλλον περιμένει την επόμενη εκδήλωση του συλλόγου στις 30 Ιουνίου για να μπεί στο κάδρο με τις φωτογραφίες στις εφημερίδες.
Ανέξοδη επικοινωνιακή  προβολή. Αλήθεια προτίθεται η Δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να φροντίσει για την διαμόρφωση του χώρου υπαιθρίων εκδηλώσεων; Η θα τα πληρώσουν και αυτά τα έξοδα ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου;
Οι Αχαγιώτες

2 σχόλια:

Giorgos Vita Photography είπε...

καλο θα ηταν να γραφετε και σε ποιον ανηκει η φωτογραφια που πηρατε χωρις την αδεια του. ευχαριστω!

Giorgos Vita Photography είπε...

http://www.panoramio.com/photo/59282840

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money