Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΥΣΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ.

Μια πολυαναμενόμενη κινητοποίηση διαμαρτυρίας και μνήμης, με αφορμή την επέτειο του καταστροφικού σεισμού, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.
Η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα φορέων και Δήμου ώστε μέσω της κινητοποίησης να αναδειχτούν οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός της 8ης Ιουνίου του 2008.
Θλίψη προκαλούσε το θέαμα μερικών υπαλλήλων του Δήμου και ελαχίστων πολιτών στην Πλατεία Δημοκρατίας οι οποίοι διαμαρτύρονταν; για όλες τις παραλείψεις της Πολιτείας.
Προηγουμένως υπάλληλοι και κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Πάτρών Πύργου στο ύψος των φαναριών της Κάτω Αχαΐας.
Για εμάς το όλο θέμα οργανωτικά ήταν μια πλήρης αποτυχία.
Θα μπορούσε ο Δήμος από ημέρες πρίν νά έχει αναρτήσει Πανώ στις εισόδους της πόλης, ώστε να ξέρουν και οι επισκέπτες και οι περαστικοί τι ακριβώς ζητάμε απο την Πολιτεία, να έχουν εκτυπωθεί και αναρτηθεί αφίσες οι οποίες να έχουν δοθεί και στα καταστήματα, και νά έχουν διανεμηθεί και κάποια φέιγ-βολάν σχετικά με την διαμαρτυρία.
Άσχημη εντύπωση επίσης προκάλεσε το ότι τα καταστήματα στην μεγάλη τους πλειοψηφία παρέμειναν ανοιχτά.
Να υποθέσουμε ότι το μέλλον της πόλης μας, δεν απασχολεί τους κατοίκους της; Ή ότι ευθύνεται η πλήρης ανοργανωσιά της διαμαρτυρίας;
Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money