Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Με τραμπουκισμούς, σπρωξιές, απειλές, βρισιές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση των καντινών, στις παραλίες του Δήμου μας.

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΠ, Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΤΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ, ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ.
ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΦΡΙΞΑΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΏΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ , ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ <<ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ>> ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΜΟΝΟ ΘΥΜΗΔΙΑ ΚΑΙ  ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.
Προς ενημέρωση των Αχαγιωτών: Η θέση που προκηρύχτηκε για αυτοκινούμενη καντίνα στην περιοχή Αγ.Παρασκευής στην παραλία Κάτω Αχαΐας είναι παράνομη. Υπάρχουν καταστήματα κοντά πολύ πιο κάτω απο το όριο που θέτει ο νόμος, αλλά η βασική παράμετρος είναι ότι ό χώρος αυτός ενοικιάζεται απο την Κτηματική  Υπηρεσία του Δημοσίου στον Δήμο Δυτικής Αχαίας για συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή Πάρκο και Παιδική χαρά. Απαγορεύεται συνεπώς οποιαδήποτε επινοικίαση για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.Συμπέρασμα:  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ)  ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΕΜΑΘΕ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Οι Αχαγιώτες

Στο Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, στις 3/5/2012 έλαβε χώρα η δημοπράτηση για την εκμίσθωση χώρων αιγιαλού και παραλίας. Συγκεκριμένα στην παραλία Κ. Αχαΐας:
1. πλησίον Αγ. Παρασκευής
2. Αλυκές  θέση φοίνικες
Στην παραλία Καλογριάς:
1.       Δεξιά προς το ξενοδοχείο
2.       Αριστερά προς κουνουπέλι
3.       Μπούκα κέντρου
4.       Αμμόλοφος
Στην παραλία κουνουπελίου(1 καντίνα)
Στην παραλία Γιανισκαρίου (1 καντίνα)
Στην παραλία Λακόπετρας:
1.       Φραγκουλέικα
2.       Μαύρη Μύτη
3.       Λούτσα γιαλού (Νιφοραίοι)
4.       Καλαμάκι πλησίον ξενοδοχείου grecotel
Στην αρχή ακούστηκαν κάποια παράπονα, από τους περσινούς ιδιοκτήτες, για τις παροχές που τους υποσχέθηκε ο Δήμος ότι θα τους παράσχει, αλλά ποτέ τους δεν πήραν. Όπως παροχή νερού , αποχέτευσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Για την παροχή νερού απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Κανελλόπουλος ότι θα υδροδοτηθούν οι καντίνες όταν ολοκληρωθούν τα έργα ύδρευσης από το φράγμα Πύρου-Παραπύρου.
Μετά κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι τα απαραίτητα έγγραφα, στην τριμελή επιτροπή που απαρτιζόταν από τους κυρίους κυρίους Νικολάου, Κανελλόπουλο και Τσάφο. Αμέσως μετά, εκτυλίχθησαν σκηνές που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους νονούς της νύχτας. Δύο κύριοι από το Λάππα, με τη λογική ότι αφού μένω εδώ, θα έρθει ο ξένος να μου πάρει τη δουλειά; Προφανώς δεν ξέρουν ότι η δημοπράτηση δεν δίνει προτεραιότητα στην εντοπιότητα αλλά σε αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα χρήματα στο Δήμο. Έτσι λοιπόν έσπρωξαν, έβρισαν και απείλησαν τον ενδιαφερόμενο της φωτογραφίας (1). Δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία του ούτε τη σύζυγό του ούτε τους παραβρισκόμενους, που δεν ήμασταν  υποχρεωμένοι να ακούμε τις άσχημες βρισιές που ειπώθηκαν. Τέλος πάντων ο άνθρωπος υπέκυψε όταν τον απείλησαν, ότι θα  τον κάψουν μέσα στην καντίνα  αν τυχόν την πάρει. Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας ολοκληρώθηκε με βίαια σπρωξίματα.  Το θύμα δήλωσε στην “top” : «είμαι 60 χρονών έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές και δεν μου έχει πειράξει κανείς ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά μου. Αυτό που έζησα εδώ είναι τραγικό, με ταράξατε, εγώ ήθελα να αφήσω τα λεφτά μου στην Αχαγιά, αλλά εσείς είστε υποανάπτυκτοι. Λυπάμαι για εσάς. Φανταστείτε τι έχετε να πάθετε αν πάτε για καφέ στην καντίνα του κυρίου και ξεχάσετε το πορτοφόλι σας. Για τα λεφτά παραλίγο να με σκοτώσουν στην πλατεία της Αχαγιάς….. βέβαια τα παιδιά αυτά είναι τυχερά που δεν ήρθε σήμερα εδώ ο γιός μου, θα τους έστυβε σαν λεμονόκουπες και τους 2.»
Μετά από αυτό ο εν λόγω κύριος απέσυρε το ενδιαφέρον του και έφυγε από την δημοπρασία και προφανώς έφυγε και από την Αχαγιά ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του.
 Η διαπλοκή όμως συνεχίστηκε. Ήθελαν να διώξουν και άλλους ενδιαφερόμενους. Οι άλλοι ήταν πιο γεροδεμένοι, και έτσι επιστράτευσαν άλλη μέθοδο. Δεν την καταλάβαμε ακριβώς αλλά σε κάποια στιγμή ένας κύριος δίνει για μια καντίνα 15.000,00€ τότε πετάγονται οι πρωταγωνιστές του προηγούμενου γεγονότος, και λένε : δεν ισχύει η προσφορά του κυρίου, μπερδεύτηκε, άλλο ποσόν ήθελε να πει και για άλλη καντίνα.» επικράτησε απόλυτη σιγή μέσα στην αίθουσα. Απορήσαμε όλοι πώς παίρνουν θέση 2 άνθρωποι για ένα λάθος που έκανε κάποιος τρίτος; πως ήξεραν ότι είναι λάθος; και με ποια αρμοδιότητα επενέβησαν;. τις σκέψεις μας διέκοψε η αποφασιστική φωνή του, υπεύθυνου της δημοπράτησης,  Κ Δημόπουλου(φωτο 2): «διακόπτετε η δημοπράτηση λόγω λάθους προσφοράς, θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.» αμέσως μετά υπήρξε μεγαλύτερη προσφορά, κατά 50,00€, από άλλον ενδιαφερόμενο και έτσι συνεχίστηκε η διαδικασία. Τέλος πάντων όσοι πήραν καντίνες να έχουν καλές δουλειές, και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων υπήρξαν πολλές πλειοδοτήσεις που έγιναν με διαφάνεια και σωστές διαδικασίες. Ο δήμος αποκόμισε έσοδα 78.000,00€ από τις ενοικιάσεις των χώρων, που θα μπορούσε να είναι πολλά περισσότερα, αν άφηναν οι τραμπούκοι να χτυπήσουν την τιμή όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Μια καινούρια θέση στην παραλία της Αχαγιάς δίπλα στην Αγ. Παρασκευή δόθηκε στον κ. Δαλαμπύρα όπου  ήταν ό μόνος που τη διεκδίκησε, του ευχόμαστε καλές δουλειές. Για τη θέση στις Αλυκές, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να έχουμε περισσότερες καντίνες και μαγαζιά στις παραλίες μας, για να αναδειχθούν και να αναπτυχθεί η περιοχή όπως της αξίζει. 
Στην “top” παραδέχτηκε ένας από τους διαπλεκόμενους, ότι υπήρξε όντως συνεννόηση μεταξύ μερικών «φίλων» για να βγάλουν κάποιους άλλους απ έξω.
Μετά το πέρας της διαδικασίας η “top” ρώτησε το αντιδήμαρχο κ. Κανελλόπουλο αν μπορεί να πάρει θέση για τα παραπάνω γεγονότα, και μας απάντησε; «δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή μου, και αν πράγματι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι καταδικαστέο.» εκείνη τη στιγμή επεμβαίνει το θύμα, που είχε επιστρέψει να πάρει πίσω την εγγυητική επιστολή που είχε αφήσει, λέγοντας ; «πράγματι σε εμένα συνέβηκαν όλα αυτά.»
Κανελλόπουλος: «θα πρέπει να το καταγγείλετε επωνύμως.»
Θύμα : « το καταγγέλλω τώρα επωνύμως.»
Κανελλόπουλος : «τώρα είναι αργά, έπρεπε εκείνη τη στιγμή να το πείτε.»
Θύμα : « δηλαδή τι να σας πω; Εκείνη την ώρα ήμουν ταραγμένος, τα εχουν κανονήσει μεταξύ τους και κάνουν κουμάντο, με απείλησαν για μια καντίνα, που ζούμε ; δεν το έχω ξαναδεί αυτό.»
Κανελλόπουλος : « αυτά που μου λέτε είναι σοβαρά πράγματα, και με τη δική μας παρουσία εδώ, εκτυλίχθησαν τα πράγματα ομαλά. Το τι έγινε έξω δεν το ξέρουμε, και οφείλατε εκείνη τη στιγμή να το καταγγείλετε, και τότε θα κάναμε αυτό που πρέπει. τώρα δυστυχώς είναι αργά.»
Σύζυγος θύματος : « εδώ επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, δεν βλέπετε τον άνθρωπο που είναι ταραγμένος; Δώστε του την εγγυητική να φύγουμε επιτέλους. Ευτυχώς που μας φύλαξε ο θεός και δεν ήρθαμε με το γιό μας που είναι 2 μέτρα και θα τους σκότωνε και θα πηγαίναμε φυλακή για μια παλιοκαντίνα»
Η φωτογραφία προέρχεται απο την Ελληνική ταινία <<Η Καντίνα>>

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money