Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ!

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου το κύριο θέμα συζήτησης στην πόλη, είναι η μεταφορά ενός περιπτέρου.
Το συγκεκριμένο περίπτερο στην Πλατεία Δημοκρατίας, είχε εδώ και χρόνια μεταφερθεί στην σημερινή του θέση με απόφαση του τότε Δ.Σ.Δύμης,
'όπως άλλωστε και το τότε περίπτερο του Παπαδόπουλου ή Ντίζγουι, στο πλαίσιο της ανακατασκευής και δενδροφύτευσης της Πλατείας Δημοκρατίας από τον τότε Δήμαρχο κ.Γκοτσούλια, με το σκεπτικό να αναδειχθεί η Πλατεία και να <<ανασάνει>> χωροταξικά, και οπτικά.
Με απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Δυμαίων και κατόπιν σχετικών αναφορών και πιέσεων απο Δημότες, πρότειναν στον ενοικιαστή να το μεταφέρει στο τρίγωνο έναντι του κτιρίου Κουτρουμάνη.
Ο άνθρωπος με το φάσμα της επαγγελματικής αυτοκτονίας μπροστά του, εάν το μετέφερε εκεί που του πρότειναν, αντιπρότεινε να το μεταφέρει με δικά του! έξοδα στην παλιά θέση που βρισκόταν.
Η αντιπρόταση έγινε αποδεκτή απο τον Δήμο Δυμαίων. Απ ότι γνωρίζουμε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δύμης, είχε χωροθετήσει μια θέση περιπτέρου επί του πεζοδρομίου της Απ. Ανδρέου, μεταξύ Δημαρχείου και οικίας Μπακούλια.
Ας το δούν το θέμα οι αιρετοί μας για την θέση στο Δημαρχείο, ως πρόταση που πρέπει να εξεταστεί.
Στο σημείο που έχει κατασκευαστεί η τσιμεντένια βάση, υπάρχει κυλινδρικό κιγκλίδωμα, και μία μουριά με τον χώρο που απομένει να είναι λιγοστός.Ας υπολογίσουμε και την αισθητική παράπλευρο του θέματος, μια και οπτικά θα <<κλείσει>> η πλατεία.
Το θετικό που μαθαίνουμε είναι ότι θα γίνει εκ νέου ταξιθέτηση των καθισμάτων, που αναπτύσσουν τα  πέριξ καταστήματα επί της πλατείας Δημοκρατίας. Μακάρι να γίνει αυτό γιατί μόνο πλατεία δεν θυμίζει το θέαμα πλέον.

Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money