Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

 Κινητοποιήσεις στη Δυτική Αχαία για τα τέσσερα χρόνια εγκατάλειψης από τον καταστροφικό σεισμό Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας σε σχετικές δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε ότι «τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στην καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής, αλλά και στην αποκατάσταση δημόσιων δικτύων και υποδομών εξακολουθούν, μ' ευθύνη της πολιτείας, να είναι μεγάλες».Όπως προσέθεσε, πολίτες που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, ομοίως, επλήγησαν απ' τον σεισμό, περιμένουν ακόμη την ενίσχυση του κράτους. Σχετικά με τις δημόσιες υποδομές ο Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του δήμου Δυτικής Αχαΐας που από το 2008 δεν διαθέτει δημαρχείο, ενώ αντίστοιχη καθυστέρηση παρατηρείται και σε περιπτώσεις σχολείων και ιερών ναών στις σεισμόπληκτες ζώνες.Όσον αφορά τις ενέργειες της Περιφέρειας τόνισε ότι «οι πιέσεις που ασκήθηκαν, παρά την κακή οικονομική συγκυρία, απέδωσαν σ' έναν βαθμό, καθώς περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ εκταμιεύθηκαν προς τους δικαιούχους, τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2011». Επίσης ανέφερε ότι «μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2012 ήσαν αλλεπάλληλες οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση τακτοποίηση και των υπόλοιπων εκκρεμοτήτων, χωρίς όμως ουσιαστική ανταπόκριση».
Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο στην δυτική Αχαΐα, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.
Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας θα κλείσει τις υπηρεσίες του, ενώ οι έμποροι θα κλείσουν για δύο ώρες τα καταστήματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτεία, διότι όπως υποστηρίζουν, η περιοχή τους έχει εγκαταλειφθεί.
Οι φορείς ζητούν μεταξύ άλλων να ενταχθεί η περιοχή στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης. να ολοκληρωθεί η παροχή αρωγής προς τους σεισμόπληκτους, να παραταθεί η απόφαση αποπληρωμής των δανείων για όσες επιχειρήσεις πήραν σεισμοδάνεια και να ανεγερθεί νέο δημαρχείο.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money