Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ top of the month: ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ


Υπάρχει μια μηνιαία εφημερίδα στην Αχαγιά η οποία διανέμεται ελεύθερα στους δημότες.
Δημιουργοί της δύο νέα παιδιά της πόλης μας οι οποίοι ξεκίνησαν δειλά-δειλα μιά προσπάθεια για ένα έντυπο που θα αφουγκράζεται το ρυθμό της πόλης και θα προβάλλει τοπικά θέματα.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει αυτή την προσπάθεια.
Από το πρώτο φύλλο το οποίο σαν πρωτόλεια προσπάθεια υστερούσε κάπως αισθητικά, έχουν φθάσει πλέον σε μια καλαίσθητη, έκδοση η οποία ικανοποιεί όχι μόνο αισθητικά τον αναγνώστη αλλά και σαν περιεχόμενο.
Το σημαντικό όμως στην συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι το καλαίσθητο η μή της έκδοσης.
Το πλέον σημαντικό και ενδιαφέρον συγχρόνως είναι η πολυφωνία και η ελευθερία της έκφρασης των κειμενογράφων της.
Η top αποτελεί ένα βήμα έκφρασης για τους Αχαγιώτες ανεξαρτήτως ηλικίας η πεποιθήσεων.
Για μένα αποτελεί μία πρωτοποριακή κίνηση για τα τοπικά δεδομένα.
Η ελευθερία έκφρασης, οι ανεξάρτητες φωνές που την συνθέτουν, ο πλουραλισμός απόψεων και θεμάτων συνιστούν ένα νεανικό έντυπο χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
Θυμάμαι όταν πρωτοσυζητήσαμε με τον Θόδωρο και τον Θωμά για την προοπτική συνεργασίας μας μου είπαν:-Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις και για όποιο θέμα θέλεις.-
Ένα ξεκάθαρο δείγμα της νοοτροπίας των εκδοτών η οποία νοοτροπία αντανακλά σε μία εφημερίδα χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς κηδεμονίες, χωρίς κατευθυνόμενα δημοσιεύματα γραμμένα απο <<φίλους>>, <<κολλητούς>> η <<συνεργάτες>>.
Εύχομαι στην TOP να συνεχίσει να βελτιώνεται, να τα <<χιλιάσει>> να είναι πάντα αδέσμευτη και ανεξάρτητη, και σύντομα να κυκλοφορεί και στους 4 πρώην Δήμους της Δυτικής Αχαΐας.
Φίλιππος Ε.Σερεπίσος

1 σχόλια:

Isovites είπε...

ετσι ειναι...οτι θελεις γραφεις μεσα σε υγιη πλαισια χωρις να προσβαλλεις...τουλαχιστον εμεις που αρκετες φορες εχουμε βαλει το μαχαιρι στο κοκκαλο δεν ειχαμε καμια νιξη τυπου φιμωσης.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money