Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΣΙΩΠΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΩΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΣΑΓΕΙΚΑ

Με αφορμή την σύλληψη του Αλβανού υπηκόου για κατοχή κοκαΐνης 7,3 γραμμαρίων στον Αλισσό ανατρέξαμε στα δελτία τύπου της Αστυνομικής διεύθυνσης Αχαίας.
Σκοπός της αναζήτησης ήταν να βρούμε πόσες συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Σαγείκων όπου ανθεί το εμπόριο του λευκού θανάτου.
Εντυπωσιαστήκαμε απο το μηδενικό! αποτέλεσμα.Η τελευταία έφοδος της Αστυνομίας της Αχαίας με αποτέλεσμα συλλήψεις ήταν στις 30/06/2010! Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις που δείχνουν τι συμβαίνει στα Σαγέικα.Το πλέον σπαρακτικό δημοσίευμα είναι αυτό του μπλογκ της Ηπείρου! Αλφα.http://alfanea.blogspot.com/2010/12/blog-post_7696.html
Εκείνο δε που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και μας δίνει αφορμές για πολλούς συνειρμούς είναι η σιωπή που επικρατεί γύρω από αυτό το  καυτό θέμα.
Αν εξαιρέσουμε ένα δελτίο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαίας για κάποια σύσκεψη για την εγκληματικότητα στα Σαγέικα δεν υπάρχει καμμία αναφορά για το ναρκοεμπόριο πουθενά.Θυμίζουμε ότι το φαινόμενο γιγαντώθηκε στα Σαγέικα κατά την τελευταία δεκαετία χωρίς να ληφθούν τα μέτρα που επιβάλλονταν και με την τότε δημοτική αρχή του σημερινού δημάρχου Δυμαίων κ.Παναγιωτόπουλου να παρακολουθεί ανήμπορη το φαινόμενο αναλούμενη σε επιστολές και σε συσκέψεις.
Οι πληροφορίες μας λένε, ότι πλέον λογίζεται ως το τρίτο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών στην Ελλάδα από πλευράς τζίρου και ποσοτήτων, προηγούνται το Ζεφύρι και ο Δενδροπόταμος.
Θλίψη προκαλεί το θέαμα των νεαρών συνδημοτών που περιμένουν σε  σημείο της Αχαγιάς να προμηθευτούν την δόση τους.
Ο κακός χαμός γίνεται αλλά παρόλα αυτά επικρατεί η άκρα του τάφου σιωπή.Είμαστε μάλλον αφελείς αλλά ρωτάμε;Θα ασχοληθεί κάποιος με το αίσχος ή απολαμβάνουν ασυλίας και υψηλής προστασίας οι εμπόροι της πρέζας;

Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money