Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑΣαγαίικα: Σύσκεψη για την παραβατικότητα Συζήτηση Δημάρχου, Αστυνομικού Διευθυντή και κατοίκων. Σ.Δ: ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΒΡΗΣ ΟΛΟ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΤΟ Β ΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....:

Σαγαίικα: Σύσκεψη για την παραβατικότητα

Συζήτηση Δημάρχου, Αστυνομικού Διευθυντή και κατοίκων


Σαγαίικα: Σύσκεψη για την παραβατικότητα  Συζήτηση Δημάρχου, Αστυνομικού Διευθυντή και κατοίκων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Σαγαίϊκα  με συμμετοχή του Δημάρχου, του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας και του διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Κάτω Αχαΐας αλλά και κατοίκων και φορέων του δήμου  με θέμα  την ασφάλεια της περιοχής και ιδιαίτερα ενόψει της εορταστικής περιόδου. Με αποκαλυπτικά λόγια οι κάτοικοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όπου οι κλοπές, οι διαρρήξεις και η εν γένει παραβατικότητα είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας του πολίτη.
Πολλοί από τους παρευρισκομένους πολίτες δήλωσαν ότι υπήρξαν και οι ίδιοι θύματα κλοπών, ληστειών κλπ  αφενός αλλά αφετέρου και θύματα βιαιοπραγιών (ξυλοδαρμοί κλπ) . Για τις ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής η δεδομένη κοινωνική τους κατάσταση και η έξαρση της ανεργίας λόγω της κρίσης δημιουργούν συνθήκες και όρους άκρας παραβατικότητας με αποτέλεσμα η διαβίωση στα Σαγαίϊκα και στους γύρω οικισμούς να καθίσταται προβληματική και ανυπόφορη.
Ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με την δημιουργία αστυνομικής υποδιεύθυνσης, τμήματος ασφαλείας κτλ, όπως άλλωστε το είχε ζητήσει και σε παλιότερη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη.
Ωστόσο, και μέχρι  τη στιγμή που θα γίνει αυτό,  ζήτησε περιπολίες δύο φορές την ημέρα στις εν λόγω περιοχές από τις δυνάμεις του πολυάριθμου αστυνομικού τμήματος της Κάτω Αχαΐας και καθημερινές εφόδους  των δυνάμεων της ΟΠΚΕ στις ευαίσθητες περιοχές.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής δήλωσε ότι ο χώρος ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος της Κάτω Αχαΐας είναι πολύ μεγάλος και γι’ αυτό το ενίσχυσε με όποιες δυνάμεις μπορούσε και έθεσε επικεφαλής του τμήματος άξιους και έμπειρους αξιωματικούς.
Πρόσθεσε όμως ότι, πέραν των αδυναμιών που αναφέρθηκαν και σημειώνονται, δεν πρέπει να λησμονούνται αλλά, το αντίθετο μάλιστα, πρέπει να τονίζονται και οι  επιτυχίες των αστυνομικών δυνάμεων.
Η συζήτηση παρόλη την αγανάκτηση των πολιτών και την ένταση που επικρατούσε, διεξήχθη τελικά σε δημιουργικό κλίμα και στο τέλος δόθηκε η υπόσχεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα  ξαναβρεθούν πάλι σε δύο μήνες και θα επανεξετάσουν την κατάσταση και τα δεδομένα που, ενδεχομένως, τότε θα έχουν  διαμορφωθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money