Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μιχάλης Μπεκίρης: «Αντι για πιτες ας στηριξουμε τους αδυνατους»


Παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ προς τους δημάρχους του νομού



Επιστολή στους Δημάρχους του νομού Αχαΐας προκειμένου να παρέμβουν στους κατά τόπους συλλόγους και να έρθουν σε συνεννόηση προκειμένου αντί για εκδηλώσεις κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας να συγκεντρωθούν για τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας χρήματα , ρουχισμός και τρόφιμα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά απέστειλε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.
Ο κ. Μπεκίρης ζητά από τους αυτοδιοικητικούς να παρέμβουν εφόσον μπορούν στους συλλόγους που συνήθως κάνουν εκδηλώσεις με την έναρξη του νέου έτους και με αφορμή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να στρέψουν τις προσπάθειες και το ενδιαφέρον τους σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Η βαθύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας καθιστά επιβεβλημένες ενέργειες που αναδεικνύουν την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν για όλους μας ευκαιρία αξιοποίησης του ανθρωπισμού και της διάθεσης προσφοράς που διακρίνει τους συμπολίτες μας προκειμένου ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί να στηρίξουμε οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα που έχουν ήδη πληγεί από την ζώσα αρνητική συγκυρία.
Γι΄ αυτό σας προτείνω να εισηγηθείτε προς τους συλλόγους που εδρεύουν στον καλλικρατικό Δήμο σας να αξιοποιήσουν τις δράσεις των μελών τους που συνήθως εκφράζονται με το νέο έτος με εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας σε πρωτοβουλίες στήριξης των αδυνάτων.
Οι παραδοσιακές αυτές εκδηλώσεις ( κοπή βασιλόπιτας κ.α.) που συνήθως έχουν κάποιο οικονομικό κόστος κατά την γνώμη μου μπορούν να μην πραγματοποιηθούν προκειμένου τα μέλη των συλλόγων να συγκεντρώσουν ανάλογα με την δυνατότητά τους χρήματα , είδη ένδυσης και κυρίως τροφίμων αλλά και παιχνίδια για μικρά παιδιά που θα δοθούν σε συνεργασία του δήμου με την εκκλησία σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money