Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ:ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου, 2011 02:39:15

Δήμος Ερυμάνθου:Στέλνει εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι

Εξέδωσε ψήφισμα για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων

Δήμος Ερυμάνθου:Στέλνει εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι Εξέδωσε ψήφισμα για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων

Μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Θάνου Καρπή το Δ.Σ. του Δήμου Ερυμάνθου αποφάσισε ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στους Βουλευτές της Αχαΐας, στη ΔΕΗ, στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ Δ. Ελλάδας. Το ψήφισμα έχει ως εξής:
"Το Δ.Σ, του Δήμου Ερυμάνθου, στη συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 2011 μετά από συζήτηση επί του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και του μέτρου της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω διαπιστώσεις και αποφάσεις.
Διαπιστώνει ότι το τελευταίο διάστημα, ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ελλάδα, το οποίο τείνει να διαλύσει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά τη χώρα μας και τον Ελληνικό λαό.
Εκτιμά ότι τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, στα πλαίσια της δημοσιονομικής εξυγίανσης και με την υπόδειξη της τρόικας, στρέφονται κατά των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού οι οποίες έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια και τις δυνατότητες που διαθέτουν.
Αξιολογεί τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα ως άδικα και αντιαναπτυξιακά, τα οποία ενώ εξαθλιώνουν τους πολίτες, δεν δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης και εξόδου από τη μεγάλη οικονομική κρίση.
Εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επιβολή του έκτακτου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και ειδικότερα στη σύνδεσή του με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.
Χαρακτηρίζει το μέτρο αυτό εκβιαστικό, παράνομο και αντισυνταγματικό, το οποίο προκαλεί σοβαρές και ανυπολόγιστες συνέπειες στα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα του λαού, όπως στους μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, αγρότες, κτηνοτρόφους, κ.ά. Ιδιαίτερα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου μας, υπάρχει παντελής αδυναμία να ανταποκριθούν στις έκτακτες εισφορές και στα «χαράτσια», τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έχουν κατρακυλήσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής τους το οποίο έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, το Δ.Σ. του Δ. Ερυμάνθου, αποφασίζει:
-        Να ζητήσει από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα όλα τα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ληφθεί και κυρίως να αποσυνδέσει την πληρωμή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Να την καλέσει να τα αναζητήσει από εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για την οικονομική κρίση και να απευθυνθεί στους έχοντες και κατέχοντες που πλούτισαν τα προηγούμενε χρόνια εις βάρος του λαού.
-        Να στείλει στη ΔΕΗ εξώδικο με την προειδοποίηση για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία και τη ζωή των πασχόντων πολιτών η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο δεν μπορούν να εξοφλήσουν εξ αιτίας πρόσθετης επιβάρυνσης του Τέλους Ακινήτων.
-        Να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει σε εκείνους τους δημότες του Δήμου που πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του τέλους έκτακτης εισφοράς και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άποροι, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι, δημότες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, κ.ά.)".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money