Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι φοβούνται τον λαό;


 Η Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια Κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένου χρόνου.
Κάποιοι ονειρεύονται αλλαγή του συμφωνημένου χρόνου εκλογών, της 19ης Φεβρουαρίου 2012.
Οποιαδήποτε παράταση του βίου αυτής της Κυβέρνησης, με παράλληλη αυθαίρετη «διεύρυνση» της ατζέντας της, αποτελεί αθέτηση της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία επετεύχθη στις 6 Νοεμβρίου 2012.
Από ποιους λοιπόν εκπορεύονται τα σενάρια αυτά ;
Ποιοι ενδιαφέρονται για την παράταση στην εξουσία του σημερινού Πρωθυπουργού, του οποίου η παρουσία έχει συμφωνηθεί από τους Αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνησή του ;
Έχει δικαίωμα αυτή η μεταβατική Κυβέρνηση να δεσμεύει την χώρα για την οικονομική πολιτική που θα ασκηθεί στα επόμενα τέσσερα χρόνια ;
Πίσω λοιπόν από όλη αυτή την σκηνοθεσία, η οποία ξεκινάει από την ασφυκτική πίεση που ασκήθηκε στη Νέα Δημοκρατία, σε θέματα για τα οποία έχει δεσμευθεί πολλαπλώς όπως η εκταμίευση της 6ης δόσης, η «αγιοποίηση» της Κυβέρνησης Παπαδήμου, η αναγκαιότητα διεύρυνσης του βίου της Κυβέρνησής του, κρύβονται πέραν των δανειστών μας, οι οποίοι επιθυμούν την εξασφάλιση των συμφερόντων τους και άλλα ισχυρά πολιτικά κέντρα, μέσα και έξω από την Ελλάδα, τα οποία επιδιώκουν τον έλεγχο των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.
Μετέχουν όσοι επιδιώκουν να λειτουργήσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι όσοι επιθυμούν να θέσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά στο ίδιο κάδρο με την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να τους καταστήσουν συνυπεύθυνους και αδύναμους να οδηγήσουν την χώρα σε ένα διαφορετικό ελπιδοφόρο δρόμο.
Είναι εκείνοι που επιθυμούν χρόνο προπαρασκευής για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, είναι όσοι ελπίζουν ότι ο χρόνος θα τους ωφελήσει για την είσοδό τους στην Βουλή.
Είναι όσοι ονειρεύονται Κυβέρνηση για τους δικούς τους λόγους.
Είναι όσοι επιθυμούν μη εκλεγμένα πρόσωπα, συγκεκριμένους ανθρώπους στην κορυφή της Κυβέρνησης και πάλι για τους δικούς τους λόγους.
Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο ποδηγέτησης των πολιτικών εξελίξεων της χώρας από το οποίο απουσιάζει επιδεικτικά και αντιδημοκρατικά η έκφραση της βούλησης του Ελληνικού λαού και η ανάγκη έκφρασής του για τα πολιτικά δρώμενα.
Η λαϊκή θέληση είναι ανάγκη να αποτυπωθεί γρήγορα και δημοκρατικά, με την μόνη διαδικασία η οποία υπάρχει.
Τις εκλογές!
Οτιδήποτε άλλο δεν θα προσφέρει καλές υπηρεσίες στην δημοκρατία μας.
Σ’ αυτές οι πολίτες να δώσουν εντολή για την κατεύθυνση των εξελίξεων.
Μ’ αυτές οι πολίτες αφού λάβουν υπ’ όψιν τους τις θέσεις των κομμάτων, θα εκλέξουν εντολοδόχο Πρωθυπουργό, θα αντιστοιχήσουν την βούληση της στην κοινοβουλευτική τους δύναμη και θα επιλέξουν τα πρόσωπα τα το οποία θα τους εκπροσωπήσουν στην Βουλή.
Αυτοί τελικά θα αποφασίσουν καθοριστικά τι είδους Κυβέρνηση θέλουν να σχηματιστεί και να τους Κυβερνήσει, την οποία και θα την  εφοδιάσουν με νωπή λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση.
Συνεπώς οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου 2012, διότι είναι ανάγκη να εκφραστεί ο λαός ταχύτατα, γι’ αυτά που τον αφορούν.
Η εντιμότητα απαιτεί σεβασμό των συμφωνηθέντων και αποτελεί την μόνη εγγύηση ομαλών πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money