Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Άγγελος Τσιγκρής: «Η Δυτική Αχαΐα ζητά έργα και όχι λόγια…»

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία σε συγκέντρωση πολιτευτή της ΝΔ, του Δημάρχου Παναγιωτόπουλου



Άγγελος Τσιγκρής: «Η Δυτική Αχαΐα ζητά έργα και όχι λόγια…» Μίλησε σε συγκέντρωση

Σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων -στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου- στην Κάτω Αχαΐας μίλησε χθες (12 Δεκεμβρίου) ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής.Ο Άγγελος Τσιγκρής στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διάβρωση των ακτών της Δυτικής Αχαΐας, στο χωροταξικό σχέδιο της Κάτω Αχαΐας, στην ανάγκη αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.
Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ έδωσε μεγάλη έμφαση στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής. Έκανε λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις στο έργο της εκτροπής του Πηνειού, τονίζοντας το γεγονός ότι έχει μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής λόγω της ανάμιξής του με το νερό της θάλασσας. Τόνισε ότι το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τη δυσβάσταχτη αύξηση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, λόγω της έλλειψης νερού.
Ο Άγγελος Τσιγκρής αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενδυνάμωσης των σχολικών μονάδων, κάνοντας λόγο για έλλειψη κτιριακής υποδομής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο του Λάππα στεγάζονται σε κοντέινερ, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό, με αποτέλεσμα 120 μαθητές του δημοτικού σχολείου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αίθουσα 30 τετραγωνικών μέτρων.
Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για την απαράδεκτη, όπως τόνισε, έλλειψη ενημέρωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, για καλλιέργειες και κοινοτικά προγράμματα. Έκανε λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και παντελή έλλειψη στήριξης των τοπικών προϊόντων του ροδίτη, της σταφίδας και του λαδιού. Επίσης, τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων από κλιμάκια γεωπόνων της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη λειτουργίας του αεροδρομίου του Αράξου ως πολιτικού αεροδρομίου της Δυτικής Ελλάδας, στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου έως τον Άραξο, στο κακό οδικό δίκτυο στην Πατρών – Πύργου (λόγω της εγκατάλειψης του έργου της Ολύμπιας Οδού) και έκανε λόγο για άμεση ανάγκη νέας διαγράμμισης της “εθνικής” οδού.
Τέλος, ο Άγγελος Τσιγκρής ενημέρωσε τους παριστάμενους πολιτικούς του φίλους για τις δικαστικές του πρωτοβουλίες για την ακύρωση των φορολογικών μέτρων (χαράτσια) που επέβαλε η απελθούσα κυβέρνηση.
Ο Άγγελος Τσιγκρής, αφού ευχαρίστησε τους φίλους του για τη μαζική τους παρουσία, είπε:«Η μαζική σας παρουσία αυξάνει το αίσθημα της ευθύνης μου... Θα καταβάλω το σύνολο των δυνάμεων που διαθέτω προκειμένου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας… Δεσμεύομαι να κάνω το καθήκον μου με σοβαρότητα και αίσθημα καθήκοντος…».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money