Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινουν οι 57.000 προσληψεις σε θεσεις κοινωφελους εργασιας

Ξεκινούν οι 57.000 προσλήψεις σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας
Τα προγράμματα για τις περίπου 57.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας θα αρχίσουν να τρέχουν σε όλη την Επικράτεια μετά τις 15 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες προκηρύξεις των δικαιούχων - φορέων για την πρόσληψη προσωπικού να έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η αρχή θα γίνει με την έκδοση των πρώτων προκηρύξεων για την πλήρωση συνολικά 3.400 θέσεων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.
Τα προγράμματα θα αφορούν στη συνεργασία φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με τους συμπράττοντες φορείς, θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης θα ανέρχεται σε 25 ευρώ, με όριο τα 625 ευρώ μηνιαίως.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αυτά θα πρέπει να πληρούν των εξής προϋποθέσεων: Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή Αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010.
Περαιτέρω κριτήρια επιλογής αφορούν στην κοινωνική, οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων ωφελουμένων, αποδεικνύονται με νόμιμα σχετικά δικαιολογητικά και δίνουν προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους ή σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
Στη διαδικασία επιλογής έχουν δικαίωμα συμμετοχής περισσότερα από ένα άνεργα μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ κάθε υποψήφιος μπορεί να σημειώσει στην αίτηση του έναν ή περισσότερους κωδικούς θέσεων για μία ή περισσότερες ειδικότητες της ίδιας ή διαφορετικής κατηγορίας προσωπικού.
Κάθε ωφελούμενος μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση έως και για πέντε μήνες μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money