Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Για γέλια και για κλάματα Καταγγέλει το χαράτσι, αυξάνει τα ΔημοτικάΤελη.Του Φιλιππου Σερεπισου


Έχουμε γίνει  μάρτυρες μιας καθολικής διαμαρτυρίας των Ελλήνων, η οποία διαμαρτυρία αφορά το τέλος ακινήτων, η αλλιώς όπως έγινε γνωστό πλέον, το χαράτσι της ΔΕΗ.
Ο ωμός εκβιασμός που επιχείρησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, με την σύνδεση του Τέλους Ακινήτων με το ρεύμα των νοικοκυριών, και η διακοπή ηλεκτροδότησης αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, δημιούργησαν ένα κίνημα εναντίωσης με πολλές πτυχές.
Ως παράδειγμα αναφέρω τον Δήμο Πατρέων ο οποίος δεν έμεινε απλά στην έκδοση ενός καταγγελτικού ψηφίσματος, αλλά έλαβε μέτρα υποστήριξης των δημοτών του.
Οργάνωσε γραφείο ενημέρωσης κοινού, και προσφέρει  ΔΩΡΕΑΝ νομική στήριξη για όσους αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος προσφυγής στην δικαιοσύνη.
Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας , έπειτα από συνελεύσεις επί συνελεύσεων  των δημοτών, και υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης, ο κ Δήμαρχος εδέησε να εισάγει για συζήτηση ένα ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και  το οποίο καταδικάζει και καταγγέλλει και διαμαρτύρεται και μπλα μπλα μπλα.
Καμία μέριμνα δεν δρομολογήθηκε για τούς αδυνατούντες να καταβάλλουν το χαράτσι.
Ούτε γραφείο ενημέρωσης, ούτε νομική αρωγή για κανέναν Δυμαίο.
Μείναμε στα λόγια και τα ευχολόγια για άλλη μια φορά.
Ακριβώς 10 ημέρες μετά το ψήφισμα ο κ. Δήμαρχος που κατάγγειλε με τόσο πάθος το χαράτσι, έθεσε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την ΔΕΥΤΕΡΗ μες στο 2011, ΑΥΞΗΣΗ των δημοτικών τελών. Πρόκειται για τον μοναδικό δήμο στην Ελλάδα που προχωρεί σε αυξήσεις.
Άθελα μου θυμήθηκα τα σχολικά μου χρόνια, την Ρωμαϊκή ιστορία και τον θεό του Ρωμαϊκού Πανθέου τον Ιανό Janus bifrons η διπρόσωπο θεό.
Τι αντίφαση είναι αυτή; Από την μία πλευρά καταγγέλλουμε  με ψήφισμα την ανάλγητη πολιτεία που επιβάλλει άδικα τέλη  , και από την άλλη επιβάλλουμε αυξήσεις στους δημότες δύο επαναλαμβάνω φορές μες στο ίδιο έτος, για τα δημοτικά τέλη συνολικής αύξησης ύψους 40%.
Τα βυτιοφόρα για παράδειγμα που εκκενώνουν βόθρους από 25 ευρώ κόστος πέταξαν στα 80!
Υπήρξαν βέβαια κάποιες ήπιες αντιδράσεις στο δημ. συμβούλιο από δημότες που εμένα μου φέρνουν κάτι σε  οργανωμένη αγκιτάτσια ,ώστε να μην έχουν οι διαμαρτυρίες μαζική μορφή, αλλά απλώς να ξεσπάσουν και να αποφορτιστούν οι δημότες εδώ, και να μην έχουν συνέχεια.
Αντί να κινητοποιηθούν μαζικές δυνάμεις είχαμε μια υποτονική κινητοποίηση ενάντια σε μία προαποφασισμένη απόφαση.
Για την ιστορία Η απόφαση έπειτα από γκρίνιες και διαρροές και απόντος του κ. Μυλωνά πέρασε με 15 υπέρ 13 κατά.
Κρίσιμο ρόλο έπαιξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του τέως Δήμου Δύμης οι οποίοι (όπως πάντα άλλωστε)έδωσαν θετική ψήφο.
Καμία έκπληξη δεν προκαλεί πλέον η  άβουλη στάση τους. Οι ανεξάρτητες φωνές  με την ελεύθερη κρίση και βούληση στο Δ.Σ. προέρχονται πάντα  από τους κ.κ. συμπολιτευόμενους Δημοτικούς συμβούλους Ωλενίας, Λαρίσου, και Μόβρης.
Προσωπικά σε ότι με αφορά, δεν προτίθεμαι να λάβω σοβαρά υπόψη τις ποδηγετούμενες φωνές <<διαμαρτυρίας>>.
Περιμένω να καθαρογραφεί το πρακτικό της απόφασης  και ο δικηγόρος μου θα αναλάβει την νομική διερεύνηση της δεύτερης στον ίδιο χρόνο αύξησης τελών, και προτίθεμαι να προσφύγω στην Ελληνική δικαιοσύνη για το σύννομο της εν λόγω απόφασης.
Προτείνω δε, στους φορείς και Συλλόγους της Κάτω Αχαΐας και της περιοχής γενικότερα, να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση  προασπιζόμενοι τα μέλη τους ουσιαστικά ,διεκδικώντας μέσω δικαιοσύνης , και όχι με ανέξοδες διαμαρτυρίες.
Τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία του Δήμου, να τα αναζητήσει ο κ. Δήμαρχος στα 100.000 ευρώ που κόστισαν οι εκπολιτιστικές του εκδηλώσεις εν μέσω κρίσης.
Δεν προτίθενται οι δημότες να καλύψουν το έλλειμμα, το προερχόμενο από την  πλημμελή  οικονομική διαχείριση, όταν μάλιστα μας έχει πνίξει το σκουπίδι, και μας έχει σακατέψει το μαύρο σκοτάδι στις πλατείες της πόλης.
Ας κόψει τα θεάματα ο κ. δήμαρχος για να μην αυξάνει τα τέλη.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

Υ.Γ. προτείνω για την ΔΕΗ, να συσταθεί γραφείο ενημέρωσης στον δήμο, με την βοήθεια του εμπορικού συλλόγου, 3 δημοτικοί σύμβουλοι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, θα μπορούσαν να βοηθήσουν πιστεύω στην ενημέρωση, επίσης με επικεφαλή τον Δήμο, θα μπορούσαν οι νομικοί του δήμου ,και της περιοχής, να αναλάβουν την νομική στήριξη, με τον δήμο να  πληρώνει τα παράβολα για τους χειμαζόμενους δημότες. Δώστε και μια φορά λεφτά που θα πιάσουν τόπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money