Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ



Αρκεί ένας περίπατος στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου το σούρουπο όταν ταχέως επέρχεται η νύξ, για να συγκινηθούν οι ευαίσθητες ψυχές και να πλημμυρίσουν από ανώτερα συναισθήματα.
Ο διάκοσμος των άνθεων σε πλήρη αρμονία με το ημίφως αλλά και το σκοτάδι που επικρατεί σε πολλές πλευρές της πλατείας, εμπνέουν τους εραστές της Εκάτης, δίνοντας την αφορμή για να πλαστούν στιχουργήματα  για τις αγαπημένες μορφές.
Για να γυρίσουμε στην πεζή πραγματικότητα και σε απλά Ελληνικά το όλο σκηνικό ασπρόμαυρης ταινίας υπάρχει, γιατί είναι σπασμένες η καμένες  οι λάμπες  των φωτιστικών στύλων της πλατείας.
Είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και μήνες με αποτέλεσμα όχι απλώς  να μην βλέπουμε πέρα από την μύτη μας, αλλά και να κινδυνεύουμε από κάποιο ατύχημα.
Υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη πλατεία είναι χώρος που επισκέπτονται οικογένειες επι το πλείστον με μικρά παιδιά.
 Eπί της 28ης Οκτωβρίου όσος από τον Δημοτικό φωτισμό απέμεινε να λειτουργεί, μας φωτίζει στις 12:00 τα μεσάνυχτα ακριβώς. Μάλλον έχει ρυθμιστεί εκείνη την ώρα για να ξορκίζουμε τα φαντάσματα 
Αποτελεί παράλειψη  μου και πρέπει να το αναφέρω.
Έχουμε περισσευούμενα 100.000 ευρώ για φιέστες και πανηγυράκια, γιατί εμείς  εδώ ρίχνουμε το βάρος μας στον πολιτισμό, και δεν ασχολούμαστε με θέματα καθόλα ευτελή όπως οι λάμπες της πλατείας Παπαγιαννοπούλου  στη Κάτω Αχαία.
Υπάρχει ντροπή;
 
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money