Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΗΡΘΕ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ξεκίνησε η ψηφιακή τηλεόραση στα Ακαρνανικά - Ποιες περιοχές της Αχαΐας λαμβάνουν το σήμα!!!

Συμφωνία και για την Πάτρα που περνά στην νέα εποχή από τις αρχές του 2012


Ξεκίνησε η ψηφιακή τηλεόραση στα Ακαρνανικά - Ποιες περιοχές της Αχαΐας λαμβάνουν το σήμα!!! Συμφωνία και για την Πάτρα που περνά στην νέα εποχή από τις αρχές του 2012

Σήμερα το αναλογικό σήμα έχει διακοπεί από το κέντρο εκπομπής Ακαρνανικά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08. Για το λόγο αυτό, όσοι λαμβάνετε τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά», θα χρειαστεί να διαθέτετε τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από σήμερα να συντονίσετε το δέκτη σας στους διαύλους (συχνότητες):
28 (530 MHz) ET-1, NET, ET3, ΕΡΤ HD (κανάλι υψηλής ευκρίνειας) και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ
31 (554 MHz) ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
37 (602 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.
47 (682MHz) ART TV,  ΑΧΕΛΩΟΣ TV, CORFU CHANNEL
Περιοχή κάλυψης: Πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα θα έχουν κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας. Ειδικότερα για τις περιοχές της Αχαΐας (από τη Λεύκα και προς Δυτικά, Πλατάνι, Παυλόκαστρο κ.α.) που θα έχουν ψηφιακή κάλυψη από το Κ.Ε. Ακαρνανικά δείτε τον χάρτη. Με πορτοκαλί χρώμα είναι οι περιοχές εντός κάλυψης και ενδέχεται να χρειαστεί ενίσχυση σήματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η περιοχή αυτή της Αχαΐας θα εξυπηρετηθεί ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής “ΑΡΟΗ”. Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα αρκεί να στρέψουν την κεραία τους προς το κέντρο εκπομπής Ακαρνανικά. Το σχήμα κεραίας στην φωτογραφία (-|-|-|-|) δείχνει την ενδεικτική κατεύθυνση κεραίας σε σχέση με τον Βορρά.
Όσον αφορά στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα η ψηφιακή εκπομπή από το Κ.Ε. ΑΡΟΗ θα ξεκινήσει στις αρχές του 2012, είναι το επόμενο σημείο εκπομπής για την ψηφιακή μετάβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με την Digea και η ΕΡΤ θα ξεκινήσει τις ψηφιακές εκπομπές από το Κ.Ε. ΑΡΟΗ  και όχι από το  Κ.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ όπως αρχικά είχε επιλέξει η κρατική τηλεόραση.
Ίσως το τελευταίο είναι η αιτία για την καθυστέρηση της ψηφιακής μετάβασης για την Πάτρα αφού Digea και ΕΡΤ φαίνεται να διαφωνούσαν για το σημείο εκπομπής.
Απο το bestnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money