Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Χρυσανθακόπουλος:"Κίνδυνος να χαθεί το Εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων" - Πολιτική - The Best News

Μας έχει προξενήσει ιδίαιτερη εντύπωση η όλη επίφοβη την χαρακτηρίζουμε σιωπή, γύρω από την Ξερόλακα και του Χυτά Φλόκα. Που πάνε τα σκουπίδια της Πάτρας;
Για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων σημειώνουμε ότι η ανικανότητα όλων είναι προφανής

«55.000.000 ευρώ κάθονται σε ένα συρτάρι και …περιμένουν! Η περιοχή έχει σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή και αντ’ αυτών, ο δήμαρχος Πάτρας φτιάχνει σταθμούς μεταφόρτωσης».Αυτά τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Ο βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σημείωσε :«Με θλίψη παρακολουθώ, στη περιοχή μου, στο Ν. Αχαΐας, στην περιφερειακή ενότητα όπου το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων δεν προχωράει . Ο διαγωνισμός του Σεπτέμβρη, έληξε στις 26 Ιανουαρίου του 2012.
Υπάρχει μια αδιαφορία, μια έλλειψη συντονισμού, οι δήμαρχοι μεταξύ τους δεν συνεννοούνται.
Αυτό δείχνει ότι τελικά τους ενδιαφέρει μόνο η διαχείριση της καθημερινότητας με όρους, οι οποίοι δεν είναι καθαροί. Διότι όλοι αυτοί οι σταθμοί μεταφόρτωσης έχουν υψηλό κόστος του να πάνε κάπου τα απορρίμματα και έχουμε ζήσει τραγικές εξελίξεις πολλά χρόνια τώρα, όπου το κόστος μεταφοράς ήταν τεράστιο. Πάρα πολλοί δήμοι επέλεγαν αυτό το δρόμο, γιατί δυστυχώς, συμπεριελάμβανε και το μαύρο χρήμα και τη διαφθορά».
Ο κ. Χρυσανθακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν αναλογίζεται κανένας την ευθύνη του, ούτε απέναντι στους δημότες, αλλά το χειρότερο, δεν αναλογίζεται την ευθύνη του απέναντι στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι χρειάζονται αυτά τα χρήματα, τα 55.000.000 ευρώ, να εκταμιευτούν και να πέσουν στην αγορά:
«Να υπάρξουν μεροκάματα, να υπάρξει αγορά εξοπλισμών, να υπάρξει διαχείριση και λειτουργία. Δηλαδή, και στην ουσία το πρόβλημα λιμνάζει από απροθυμία και οι επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, είναι μεγάλες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money