Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ψαλιδίζουν τον αριθμό των αντιδημάρχων


 
Μειώνεται ο αριθμός των Αντιδήμάρχων στους Καλλικρατικούς Δήμους.  με βάση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα προωθηθεί στο Κοινοβούλιο μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ. Ο αριθμός των αντιδημάρχων ορίζεται ως εξής: Σε δήμους με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους ορίζεται ένας αντιδήμαρχος. Στους δήμους με πληθυσμό από 5.001 έως 20.000 κατοίκους ορίζονται έως δύο αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό από 20.001 έως 50.000 κατοίκους ορίζονται έως τρεις αντιδήμαρχοι.
Από 50.001 έως 100.000 κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό 100.001 κατοίκους έως 200.000 κατοίκους ορίζονται έως πέντε αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων ορίζονται έως έξι. Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν, εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε έως και οκτώ, κατά δύο εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από εννέα έως και δώδεκα και κατά τρεις εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δώδεκα και ανώτερος.
Στους αντιδημάρχους, εκτός των καθ ύλην αρμοδιοτήτων, ο δήμαρχος μπορεί να μεταβιβάζει και τις ακόλουθες κατά τόπον αρμοδιότητες:
α) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Την παρακολούθηση την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Την υπογραφή με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας.
ε) Την άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητα που μπορεί να τους μεταβιβάζει με απόφασή του ο δήμαρχος, που αφορά τη δημοτική ενότητα.
SKAI

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money