Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Περιβαλλοντική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών

Οικοσύστημα Διεθνούς Σημασίας «Υγρότοποι-ΔάSOS Στροφυλιάς»



 Οικοσύστημα Διεθνούς Σημασίας «Υγρότοποι-ΔάSOS Στροφυλιάς»  Περιβαλλοντική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών

Οικοσύστημα Διεθνούς Σημασίας «Υγρότοποι-ΔάSOS Στροφυλίας» είναι το θέμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Τόκας Δημήτριος με προσκεκλημένο τον περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση ειδικό σε θέματα προστατευόμενων περιοχών οργανώνουν την περιβαλλοντική εκδήλωση για να ενημερωθούν οι μαθητές για τη φυσιογνωμία και τη περιβαλλοντική αξία της προστατευόμενης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας.
Αφορμή  της περιβαλλοντικής εκδήλωσης  είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Ο κ. Μαμάσης θα ενημερώσει τους μαθητές της 3ης, 4ης, 5ης, 6ης τάξης για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι και θα εστιάσει στον υγρότοπο Διεθνούς Σημασίας Ramsar της περιοχής αλλά και στο εκτεταμένο δασικό οικοσύστημα κουκουναριάς.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη περιβαλλοντική κληρονομιά πανελληνίως ενώ αναφορά θα γίνει στις αξίες και λειτουργίες του οικοσυστήματος, τη πλούσια βιοποικιλότητα που διαθέτει αλλά και στα προβλήματα που καταγράφονται συνεχώς όπως της λαθροϋλοτομίας περνώντας περιβαλλοντικά μηνύματα και διαμορφώνοντας θετικές συμπεριφορές απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money